Hlavní obsah

Flynn zničil Plzni patent na výhru 1:0. Asi jsme moc koukali na fotbal, hořekoval Pavlát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že hokejová Plzeň se snaží okopírovat recept té fotbalové na hubené výhry 1:0. „Vypadá to, že jsme se tenhle rok hodně koukali na fotbal,“ přiznal s hořkým úsměvem i gólman Západočechů Dominik Pavlát po prohře 1:2 na ledě Liberce po prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Oscar Flynn z Liberce a Filip Suchý z Plzně.

Článek

V pondělí Pavlát vynuloval Karlovy Vary a Škodovka slavila v derby výhru 1:0. A za dva dny nebyla daleko k tomu, aby stejným výsledkem dobyla i Liberec. Pod Ještědem vedla ještě těsně před koncem základní hrací doby nejtěsnějším rozdílem.

„Samozřejmě chceme gólů dávat víc, více se tlačit do zakončení a mít víc střel, ale z osobního hlediska je lepší, když tam padne jeden dva góly, než když jich lovíte sedm," poznamenal nejlepší hráč hostí. Shodou okolností ve stejný den, kdy brankář fotbalových Viktoriánů Jindřich Staněk ovládl podzimní část novinářské ankety Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu sezony...

Bílí Tygři oslabení o zraněného kapitána Bulíře a Šíra a po první třetině odstoupivšího Frolíka nemohli na démona v západočeské brance vyzrát. Až v 58. minutě vystřelil Oscar Flynn a vyrovnal na 1:1. „Furt jsme věřili a naštěstí to vyšlo," řekl Flynn, který pak ve druhé minutě prodloužení dokonal obrat na 2:1.

„Mrzí mě to hlavně z týmového hlediska. Byli jsme asi dvě minuty od tříbodového vítězství. A tady se nevyhrává lehce. Bohužel nás ale pořád sráží individuální chyby," poznamenal Pavlát, který se v brance nenudil. V první třetině na něj domácí vypálili jedenáctkrát. V prostředí osmnáctkrát. A v závěrečné stejně jako v té úvodní.

„Měli hodně šancí. Byl jsem rád, že na mě šlo zase hodně střel. Snažil jsem se soustředit na sebe, bohužel to dnes bylo jen za jeden bod. U prvního gólu jsme si podle mě nepokryli křižnou přihrávku. Dostal to na one-timer, podle mě na placku a ten puk zaplaval. Takže spíš náhodný gól," popsal Pavlát.

Pohled střelce? „Začalo to parádním pohybem v pásmu. Křiknul jsem si pak na Uvise (Balinskis). Myslím, že už byl rozhodnutý střílet, ale ještě mi to famózně poslal krosem a jen jsem se do toho opřel a se štěstím to tam zapadlo," okomentoval Flynn svou vyrovnávací trefu. „A u druhého byla parádní žabička přes hůl, možná i přes hůl gólmana. Tam už jsem měl lehkou práci," dodal.

„Na druhý gól se ještě budu muset podívat, jestli jsem nemohl pro puk třeba vyjet, nebo jestli mi nahrávka nešla před brankoviště. Hlídal jsem si však hráče s pukem, aby mi nedal gól na první tyč. Měli jsme šance, v prodloužení jsme dali horní tyčku, bohužel dnes bereme jen jeden bod," uzavřel Pavlát.

Reklama