Hlavní obsah

Frolík uzemnil mateřské Kladno. Asi to bude trochu dražší, usmíval se

Speciální zápas prožil liberecký útočník Michael Frolík. Dvěma góly přispěl k triumfu nad mateřským Kladnem. Bílí Tygři s Rytíři s Jaromírem Jágrem na střídačce po dvou třetinách prohrávali 1:3, ale v samostatných nájezdech dokonali obrat na 4:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Frolík z Liberce.

Článek

Kdyby měla platit Frolíkova předsezonní prohlášení, má se extraliga na co těšit! „Potřebuji čas, starty mám pomalejší," říkal opatrně vítěz Stanley Cupu z roku 2013. Při premiéře před fanoušky Liberce pak útočil na hattrick.

Jak je to s tím pozvolným startem?

Góly mi samozřejmě pomůžou, ale teď jsem se fyzicky i herně cítil asi nejlíp, co jsem v Liberci. A doufám, že se to může pořád trochu zlepšovat. Už šlo i s přípravou o sedmý zápas a cítím, že si na ligu, na její rychlost a timing, pomalu zvykám. Doufám, že v tom budu pokračovat.

Kolik chybělo k hattricku?

Při nájezdu mi puk přeskočil hokejku, nějaké šance jsem měl i při hře tři na tři v prodloužení... Ale na tohle jsem moc nekoukal. Snažil jsem se hrát pro tým, abychom hlavně vyhráli.

I druhý zápas v sezoně jste dokázali otočit. Posílí se sebevědomí?

Už v Hradci jsme taky prohrávali a otočili ke konci, nyní také. Je pořád začátek, trochu si to pořád sedá. Samozřejmě je však lepší, když vedete a furt nedoháníte. Musíme se na začátky soustředit, abychom šli do vedení my a měli naší hru pod kontrolou. Ale je super, že máme sílu zápasy otočit.

Kde byla v prvních dvou třetinách chyba?

Góly jsme jim v podstatě darovali našimi chybami, když jsme ztratili puk v útočném pásmu a oni šli do brejku. Řekli jsme si, že si na tohle musíme dávat pozor. A na začátku jsme byli na puku, ale moc střel neměli. Nahrávali jsme si okolo. Před třetí třetinou jsme si řekli, že budeme všechno hrát na bránu. Důležitý byl druhý gól, kterým jsme se nastartovali.

Je pro vás hrát proti mateřskému Kladnu pořád speciální?

Je. Měl jsem tady rodiče a rodinu, takže mě mohli po dlouhé době vidět naživo. Samozřejmě proti Kladnu je to zvláštní, ale snažím se hrát proti každému stejně a když šanci mám, snažím se ji proměnit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Birner z Liberce před gólmanem Kladna Landonem Bowem.

Při gólech asistoval Tomáš Filippi, pochválíte ho?

Dvakrát mi výborně nahrál. Je vidět, že se už trochu víc sehráváme. Filiny je skvělý hráč. Dobře čte hru, je dobrý centr a silný na buly. Má na gólech velkou zásluhu, ale to celá lajna. Jsem rád, že jsme zápas zakončili vítězně.

Vypsal jste prémie za výhru?

Ani jsem nemusel, kluci mi je hned vypsali sami. Už mi to po zápase okamžitě i hlásili. Něco to stát bude a bude to asi trochu dražší. (usměje se)

Stihl jste se pozdravit s Jaromírem Jágrem?

Na to nebyl čas. Na Kladně taky nebyl čas se potkat, tam jsem potkal jiný kluky. Takže jsme se nepozdravili.

Reklama