Hlavní obsah

Gólman Kovář vychytal svůj Motor: Totální krádež, mohli nám nasypat osmičku

Po více než devíti letech se vrátil do Budvar arény hokejový brankář Jakub Kovář. Pro bývalého hráče Českých Budějovic bylo utkání velmi speciální. Gólman pražské Sparty byl klíčovým hráčem svého týmu a přispěl k vydřenému vítězství hostů 3:2 v prodloužení 32 zákroky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Sparty Jakub Kovář v Česchých Budějovicích.

Článek

Pražané sice v zápase ani jednou neprohrávali, ale na ledě rozhodně nebyli aktivnější. „Dva body jsme si nezasloužili. Totální krádež, Motor nám mohl nasypat klidně osm gólů," neskrýval Kovář zklamání z výkonu Sparty.

Čtyřiatřicetiletý brankář měl mnohem více práce než jeho protějšek Dominik Hrachovina, na něhož letělo jen čtrnáct pokusů. „Pořádně jsem se zapotil. Bylo vedro a musel jsem si vzít magnezium, protože jsem se bál křečí," přiznal Kovář. Vítězství při tak špatné hře si ale o to více cenil. „Jeden z našich nejhorších výkonů, takže asi gólman musel chytat dobře," usmíval se.

České Budějovice v utkání jen dotahovaly. Ve druhé části je po dvanácti sekundách srazila chyba v komunikaci mezi Vráblíkem a Hrachovinou. „Asi tam byl špatný odraz, ale pořádně jsem to neviděl. Já si taky po devíti letech vzpomněl, že puky od výjezdu rolby špatně odskakují," říkal rodák z Písku.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva David Tomášek ze Sparty a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina při trestném střílení.

Na návrat na jih Čech se velmi těšil. „Fakt ohromně. Nebývám nervózní, ale teď mě překvapilo, že jsem se před zápasem celkem klepal. Přeci jen jsem tu strávil krásné roky dospívání," vzpomínal na sedm sezon v Českých Budějovicích. „I po takové době jsem tu potkal na každém rohu spoustu známých obličejů. Navíc poslouchat po těch letech chorály domácích fanoušků... Bylo těžké udržet koncentraci," připustil.

Přesto chytal bezchybně a za svá záda pustil jen střelu Jakuba Valského do prázdné branky a schované nahození Romana Vráblíka. „Většinu času jsme strávili v obranném pásmu, navíc často v oslabení. Motor hrál výborně. Kluky musí pořádně štvát, že nemají tři body," mínil Kovář, jenž zapříčinil šestou porážku Jihočechů v řadě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Dominik Simon ze Sparty střílí na branku Dominika Hrachoviny z Českých Budějovic v utkání 8. kola Tipsport extraligy.

Sparta potřetí v řadě bodovala a posunula se na čtvrtou příčku tabulky, ale zároveň tři utkání čeká na vítězství po šedesáti minutách. A její hra budí rozpaky. „Nelepšíme se. Všichni nás pasují do role favorita, ale zatím to moc nepotvrzujeme," uvědomuje si brankář, který dostal posedmé z osmi duelů přednost před Josefem Kořenářem. „Cítím se dobře. Ale každý zápas řeším dost nepříjemných situací, takže zatím má čísla nejsou tak vysoká," dodal.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec