Hlavní obsah

Hájek se na úvod blýskl dvěma asistencemi. Snažil jsem se pomoct, jak to šlo, těší ho výhra Komety

Brno

Zpočátku to vypadalo, že oplatí doma Mladé Boleslavi středeční extraligovou porážku i s úroky, ale nakonec se brněnští hokejisté na premiérový triumf v řádné hrací době v nové sezoně pořádně nadřeli. Kometa vedla po dvou třetinách 3:0, avšak Bruslaři v poslední části dvěma góly duel notně zdramatizovali. Vyrovnat se jim však nepovedlo ani v závěrečné power play.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Libor Hájek v dresu brněnské Komety.

Článek

„Náš mladý tým si tentokrát zasluhuje velkou pochvalu. Oproti střetnutí v Boleslavi jsme si počínali mnohem líp v ofenzívě," libuje si brněnský asistent Kamil Pokorný. Jeho celek si ovšem v poslední dvacetiminutovce cestu ke třem bodům notně zkomplikoval. „Nejdřív jsme si nechali dát gól v přesilovce, pak ze hry. Závěr jsme ovšem odmakali a dovedli duel do úspěšného konce," netají radost.

Pochválil obránce Libora Hájka, který se rozhodl zpestřit si čekání na start zámořské NHL výpomocí mateřskému klubu. „Libor vypadal velice dobře, podal výborný výkon," uvedl Pokorný na adresu kmenového beka New York Rangers. Společně s ním posílili Kometu i další její bývalí hráči Tomáš Svoboda a Adam Gajarský.

Hájek se v zápase s Boleslaví blýskl dvěma asistencemi. „To je pro mě takový bonus. Snažil jsem se hlavně pomoct, jak to šlo. Hlavní je, že jsme zvítězili, přestože jsme ke konci trochu polevili," svěřil se krátce po závěrečné siréně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Libor Hájek (vpravo) a Filip Král.

S Kometou dosud absolvoval šest tréninků. „Všichni v klubu se o mě dobře starají. Já jsem se během střetnutí cítil čím dál líp. Česká extraliga je kvalitní soutěž, jsem rád, že si ji mohu v rámci přípravy na NHL zahrát. Snad nám to takhle půjde dál," uvítal by Hájek, který momentálně netuší, jak dlouho bude jeho angažmá v tuzemské nejvyšší soutěži trvat. „Uvidíme, kdy mě povolají z Ameriky na soustředění," nechává termín návratu za oceán otevřený.

Hájkův výkon ocenil i trenér Mladé Boleslavi Radim Rulík. „Společně s Jakubem Zbořilem mohou Kometě hodně pomoct," myslí si. Uznal, že Brňané zaslouženě vrátili jeho týmu dva dny starou porážku. „Byla to podobná utkání. My jsme si tentokrát nechali bohužel soupeře utéct na tři góly. Před závěrečnou částí jsme si řekli, že utkání není ještě zdaleka hotové. Podařilo se nám snížit na jednobrankový rozdíl, a měli jsme dost času duel ještě víc zdramatizovat. Vynutit si prodloužení se nám však už nepovedlo. Musím ovšem uznat, že Kometa byla o ten jeden gól lepší," konstatoval Rulík.

Reklama

Související témata: