Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 3:2Zlom pro Kometu! Poprvé bodovala naplno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Klepiš 1 : 0
21. Plášek 2 : 0
35. Klepiš 3 : 0
48. Jaaskelainen 3 : 1
51. Zohorna 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili v 17. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2 a v šestém utkání sezony poprvé naplno bodovali. Kometa tak soupeři oplatila porážku ze středečního vzájemného souboje a ukončilo sérii tří výher Středočechů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský Jakub Klepiš po gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Kometě sice chyběli nemocní Holík, Mueller, Valský a také Luciani, ale poprvé se v brněnském dresu představily čerstvé posily Hájek, Svoboda a Gajarský. Hájek, bek New York Rangers, se na výhře domácích podílel dvěma asistencemi.

První šance vyrovnaného duelu se zrodila před Klimešem. Prudká boleslavská střela od modré čáry se ale po teči odrazila od břevna mimo. Na druhé straně se při jednom střídání dostali do slibné pozice Zaťovič a Schneider, ale ani oni se do střelecké listiny duelu nezapsali.

To se nakonec povedlo bývalému hráči Mladé Boleslavi Klepišovi, který zužitkoval kombinaci nejúdernější brněnské formace a prostřelil Krošelje. Zkušený útočník si připsal první gól v dresu Komety.

Brnu branka pomohla především k uklidnění, což se přeneslo zejména do kombinace a její přesnosti. Ve 24. minutě nabil Hájek puk do jízdy rychlému Pláškovi, který nedal Krošeljovi šanci. Krátce po přesilovce pak bombu Jakuba Zbořila tečoval Horký a náskok Komety tak vzrostl na 3:0.

Ve třetí třetině vsadili hosté vše na útočnou kartu, ovšem brněnská defenzíva dlouho pracovala výborně a nepustila Středočechy do vážnější příležitosti. Naopak z brejků mohla navýšit svůj náskok, ale Klepišovi poslední klička nevyšla podle představ.

Boleslav se ale nevzdala, nejprve v přesilovce propálil Klimeše Jääskeläinen, aby za necelé tři minuty Radim Zohorna snížil na rozdíl jednoho gólu. Sebevědomí se tak přesunulo na stranu hostí, jejich tlak v závěru gradoval. K dobru dostali i přesilovku, ale nevyužili ji, stejně jako 76 vteřin hry bez brankáře. Brno výhru uhájilo.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 2:0, 0:2).
Branky a nahrávky: 17. Klepiš (Schneider, L. Hájek), 24. Plášek (Horký, L. Hájek), 35. Horký (J. Zbořil, Vincour) - 48. Jääskeläinen (A. Zbořil, Ševc), 51. R. Zohorna. Rozhodčí: Šír, Mrkva - Bryška, Axman. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Bez diváků.
Brno: Klimeš - O. Němec, F. Král, Pyrochta, J. Zbořil, Svozil, Gulaši, L. Hájek - Schneider, Klepiš, Zaťovič - T. Svoboda, Rákos, Vincour - Horký, Brabenec, Plášek - Kunc, Gajarský, Matěj Svoboda. Trenér: Zábranský.
Mladá Boleslav: Krošelj - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Klikorka, Fillman - J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský - Jääskeläinen, A. Zbořil, Kotala - Flynn, O. Najman, P. Kousal - Lunter, R. Zohorna, D. Šťastný. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice