Hlavní obsah

Hájek sledoval pardubické řádění z tribuny: Příjemné překvapení! Dynamo zvažoval už v létě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Pardubic dorazil ze zámoří teprve o víkendu, a tak pondělní předehrávku 30. kola hokejové extraligy sledoval obránce Libor Hájek zatím jen z tribuny. Mohl si ale vychutnat, jak jeho nový klub rozstřílel Olomouc vysoko 8:2. „Bylo to krásné. Takhle hraje vítězný tým, to jsem dlouho neviděl. Příjemně mě překvapilo, jak excelentně kluci hráli a jak bojovali. Bylo fajn se na to shora podívat,“ líčil s nadšením 25letý bek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Olomouc 8:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Za mořem strávil posledních osm let a odehrál 110 zápasů ve slavné NHL. V kádru newyorských Rangers však přišel o pozici a byl vyměněn do Pittsburghu, kde už se neuchytil a letos nastoupil jen k 11 duelům na farmě.

„Tuhle sezonu jsem ještě chtěl zkusit zabojovat o NHL. Ale nebyl jsem moc zápasově vytížený ani na farmě. Čekal jsem víc i od sebe. A tak jsem chtěl jít zpátky domů a užívat si hokeje,“ popisoval, proč se rozhodl pro návrat do Česka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Olomouc 1:0 (5. Kaut)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Místo domovské Komety však zvolil ambiciózní Pardubice. „V Brně jsem vyrůstal a vztahy tam jsou, myslím, dobré. Chtěl jsem ale zkusit tým, který je špička v republice. Byl jsem v kontaktu s trenérem Václavem Varaďou už před startem sezony, trochu mě to nalomilo. A když to v zámoří neklaplo, Pardubice byly první volba. Jsem nadmíru spokojený,“ pochvaloval si.

Věří, že s Dynamem může dosáhnout na týmový úspěch. „To je hlavní motivace. Chci týmu pomoct. Pardubice se posledních pár let zvedají. Navíc styl Václava Varadi by mi mohl vyhovovat,“ věří Hájek, jenž už se stihl se spoluhráči seznámit. „Půlku týmu znám z různých nároďáků. Je tady super parta,“ ocenil.

Rodák z obce Smrček na Vysočině je navíc i blíž k rodině. „Je to kousek, i teď se rodiče přijeli podívat, jak to tady vypadá. Neviděl jsem je pět měsíců, takže teď jsou taky spokojeni,“ usmál se reprezentant, jenž si zahrál před dvěma roky i na mistrovství světa.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Olomouc 6:0 (44. Musil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Do národního týmu a posléze i do NHL by se rád vrátil. „Kdyby se naskytla možnost vrátit se do Ameriky, využil bych toho. Bylo by to krásné. Cílem je i reprezentace, ale musím jít postupnými krůčky a hrát co nejlépe dokážu. Soustředím se na Pardubice, které se se staly mým domovem. Rád bych se tu usadil,“ prohlásil Hájek, jenž podepsal na východě Čech smlouvu až do roku 2027.

Oproti zámoří se těší zejména na bouřlivou atmosféru. „To bylo taky velké lákadlo. V Česku se fandí lépe než v NHL. V Madison Square Garden (domácí hala New York Rangers) je spíš hodně byznysmenů, co to berou jako společenskou událost. Ale tady chodí na hokej opravdoví fanoušci, podporují naplno a nejí u toho hamburgery,“ culil se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Olomouc 8:2 (58. Cienciala)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Do zápasu nastoupí poprvé ve středu doma proti Kladnu a už v pátek ho čeká speciální duel na ledě Sparty, kam Dynamo vypravuje vlakový expres s tisícovkami fanoušků. „To bude něco, co jsem asi ještě nezažil,“ dodal užasle Hájek.

Reklama