Hlavní obsah

Zelená pro novou arénu v Pardubicích. Dědek ji chce otevřít už za necelé čtyři roky a má pojmout víc než 15 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za tři a půl roku by hokejové Pardubice mohly hrát v nové a na první pohled úchvatné aréně pro více než 15 tisíc diváků. Pardubičtí zastupitelé v pondělí schválili změnu územního plánu, který investorovi umožňuje dál připravovat v lokalitě na Cihelně výstavbu multifunkční haly. Součástí komplexu, který by měl vyjít na osm miliard korun, budou i hotely, obchody a tréninkové haly.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost hokejovým Pardubicím v pondělí nedělají jen hráči na ledě, ale i politici.

Článek

„Projekt nové arény dostal zelenou. Děkuji zastupitelům, kteří pro arénu hlasovali a fanouškům Pardubic za podporu. V létě 2027 společně otevřeme nejmodernější arénu v Evropě,“ okomentoval na síti X rozhodnutí majitel pardubického Dynama a hlavní iniciátor stavby Petr Dědek. „Celý komplex přinese mnoho multiplikačních efektů, pokud se nám to podaří dotáhnout, bude to velký prospěch pro všechny,“ cituje Dědka ČTK.

Právě jeho firma MHAP o změnu dokumentu usilovala.

Centrem plánovaných staveb je aréna, jejíž kapacita má být přes 15 000 diváků (přesné číslo podle zástupců investora teď nelze říct), k tomu kongresový hotel s 500 lůžky. Vedle má stát také tréninková hala a parkovací dům. Kolem areálu je naplánovaný prstenec zeleně, v jedné části s parkem.

Pardubický klub pak po schválení změny územního plánu zveřejnil vizualizaci arény.

Součástí mají být také restaurace a občerstvení, administrativní a prodejní plochy, parkovací dům, stavby občanské vybavenosti v pasivním standardu, mělo by tu být zdravotnické středisko, sportovní zázemí určené i pro veřejnost včetně další ledové plochy, zařízení pro rehabilitaci, relaxaci.

Reklama