Hlavní obsah

Hamara se stal novým asistentem trenéra hokejistů Hradce Králové

Novým asistentem trenéra hokejistů Hradce Králové Tomáše Martince bude Tomáš Hamara, který na této pozici působil v uplynulé sezoně v týmu vicemistra Sparty. V Mountfieldu nahradil Ladislava Čiháka, jenž se stal novým hlavním koučem Mladé Boleslavi po odchodu Radima Rulíka do Pardubic. Po boku Martince devětačtyřicetiletý Hamara doplnil dalšího asistenta Petra Svobodu a podepsal roční smlouvu.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Novým asistentem trenéra hokejistů Hradce Králové bude Tomáš Hamara

Článek

"Absolvovali jsme řadu jednání s mnoha potenciálními asistenty pro náš tým. Musím říct, že v tomto případě jsem nechal velký prostor Tomáši Martincovi, jelikož se jedná především o jeho spolupracovníka. Pro Tomáše Hamaru rozhodl jeho velký zájem stát se členem našeho realizačního týmu i celkový přehled a podobné pracovní nastavení, které je pro nás velmi důležité," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Hamara před působením na sparťanské lavičce po boku Josefa Jandače a Miloslava Hořavy vedl v předešlých dvou sezonách jako hlavní kouč prvoligový Sokolov.

"Je to kouč, který už má něco za sebou, a jeho zkušenosti od mládeže i mužů se nám budou hodit. Do nástupu na led je ještě daleko, nyní budeme mít dostatek času na to pobavit se o rozdělení našich rolí a celkové spolupráci," prohlásil Martinec.

Hamara byl s vedením Východočechů v kontaktu delší dobu. "Jednání ale nabrala rychlý spád během víkendu, kdy vznikla finální dohoda o spolupráci. Jsem za to strašně moc rád a doufám, že to klubu v sezoně adekvátně vrátím. Věřím, že vytvoříme dobrý kolektiv a pomůžeme zase o něco pozvednout jméno Hradce," řekl Hamara.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.