Hlavní obsah

Olomouc - K. Vary 2:0Hanáci slaví výhru, Energii vygumoval Lukáš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Nahodil 1 : 0
49. Orsava 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v utkání 17. kola extraligy Karlovy Vary 2:0 a vyhráli tak třetí zápas za sebou. Hanáky poslal do vedení v závěru první třetiny Lukáš Nahodil, druhý gól přidal ve třetí části Jakub Orsava. Domácí brankář Jan Lukáš si podruhé v probíhající sezoně připsal čisté konto. Potřeboval na něj 27 zákroků.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Jan Lukáš a Dávid Gríger z Karlových Varů.

Článek

Jako první sice v sedmé minutě skóroval olomoucký kapitán Ondrušek, hosté si ale vzali trenérskou výzvu kvůli kontaktu útočícího Menšíka s brankářem Habalem a rozhodčí po přezkoumání celé situace gól neuznali.

Na druhé straně musel Lukáš při ojedinělé možnosti Energie zasahovat vyrážečkou proti Koblasovi. Dlouhou přihrávku před branku pak dostal najetý Klimek, Habala však nepřekonal. Domácí, kteří měli v první části střeleckou převahu, otevřeli skóre až v čase 19:12. Obránce Řezníček trefil tyčku a kotouč dorazil do sítě Nahodil.

Zkraje druhého dějství ujel hostujícím obráncům Rutar, branku ale minul. Západočeši poté přidali a Lukáš betonem zastavil tvrdý pokus Bartejse. Náskok Olomouce mohl zvýšit Kusko, po Navrátilově nabídce mířil zblízka do Habala. Při přečíslení dvou na jednoho zase neuspěl Káňa.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Petr Koblasa z Karlových Varů, brankář Olomouce Jan Lukáš a Jakub Orsava z Olomouce.

Hosté měli v úvodu třetí třetiny šanci na vyrovnání, Hladonik však Lukáše prostřelit nedokázal. Ve vlastním oslabení neproměnil samostatný únik Menšík, Klimek vzápětí o kousek minul horní roh karlovarské branky. Olomouc podruhé udeřila v 49. minutě, když tlak v útočném pásmu využil zakončením pod horní tyčku Orsava.

Lukáš pak na bližší tyči vychytal Beránka, Habal následně betony pokryl střelu Rutara. Pokusem po ledě se snažil snížit Gríger, domácí gólman si ale dokázal poradit. Energie ještě v závěru odvolala brankáře a navíc si zahrála přesilovku. Zdramatizovat zápas už se jí ale nepovedlo.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Nahodil (Řezníček, Olesz), 49. Orsava (Ondrušek). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4123.
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček, Mareš - Orsava, Nahodil, J. Káňa - Navrátil, Kusko, Klimek - Bambula, Menšík, Kunc - A. Rutar, Anděl, Olesz. Trenér: J. Tomajko.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Pulpán, Havlín, D. Mikyska - Hladonik, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kohout, Jiskra, Redlich - Kružík, Matyáš Adámek, Sapoušek. Trenér: Bruk.

Reklama

Související témata: