Hlavní obsah

Hanáci vyrovnali v závěru a v nájezdech dokonali obrat. Ztratit takto zápas, nechápu, kroutil hlavou útočník Motoru Kondelík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Infarktový zápas se šťastným koncem sehráli hokejisté Olomouce s Českými Budějovicemi. Po 13 sekundách prohrávali, a když ve druhé třetině srovnali na 1:1, inkasovali dvě a půl sekundy před jejím koncem podruhé a znovu museli dotahovat. Když už se zdálo, že vyjdou bodově naprázdno, dostal je 18 sekund před koncem při hře bez brankáře do prodloužení Nahodil. V něm ustáli dvě oslabení a potom po samostatných nájezdech vyhráli 3:2 a radovali se z pátého domácího úspěchu v řadě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Banes Motor České Budějovice 3:2 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Z prvního střídání jsme dostali gól a pak nám deset minut trvalo, než jsme se do zápasu vrátili. Útočníci si mysleli, že pojedou dva na jednoho, a bylo zle. Hosté pak byli silnější u mantinelů, strašně těžko jsme se k nim dostávali. A když už jsme vyrovnali, špatně jsme deset sekund před koncem druhé třetiny vystřídali a přišla znovu pohroma. Naštěstí nás držel nad vodou skvělý gólman Konrád,“ věděl kouč Kohoutů Jan Tomajko.

Nakonec ale jeho svěřenci při power play přece jen kýžený gól na 2:2 dali. Klimkovu trefu 59 sekund před koncem ještě kvůli hře vysokou holí sudí neuznali, ale Nahodilova, která přišla o 41 sekund později, už platila. „Neodpálili jsme puk z třetiny a Olomouc nás za to pak potrestala. To mrzí,“ litoval českobudějovický kouč Ladislav Čihák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - České Budějovice 1:2 (40. Gulaš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jeho tým pak mohl rozhodnout v prodloužení, ale promarnil dvě přesilovky. „Když hrajete tři minuty z pěti v početní výhodě, na ledě je soustu místa, musíte skórovat,“ lamentoval zklamaný útočník Motoru Jáchym Kondelík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - České Budějovice 2:2 (60. Nahodil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Při samostatných nájezdech si pak Jihočeši museli vypít kalich hořkosti až do dna. Zatímco domácí proměnili tři, oni jen jeden, a tak se museli spokojit s bodem. „Je to málo. Měli jsme mít tři. Ztratit takto zápas? To se nám v poslední době stává často. Nechápu,“ kroutil Kondelík nevěřícně hlavou. Čihák ale za to své hráče nezatracoval. „Hráli jsme výborně, nepouštěli jsme domácí do šancí. Poctivě jsme to odmakali,“ podotkl.

Podle Tomajka byla klíčová oslabení. „Nejen ta dvě v prodloužení. V první třetině jsme více než minutu hráli ve třech proti pěti a také jsme to zvládli. Bránili jsme skvěle. Přesilovky nám ale naopak vůbec nešly. Nájezdy, to pak byla loterie,“ prohlásil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - České Budějovice 3:2 sn (rozh. nájezd Navrátil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama

Související témata: