Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 4:2Hanáci zničili mistra v posledních minutách. Krize Ocelářů se prohlubuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Buček 0 : 1
44. Kusko 1 : 1
56. Plášek 2 : 1
58. Kurovský 2 : 2
59. Navrátil 3 : 2
60. Kusko 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Olomouce porazili v utkání 25. kola extraligy Třinec 4:2 a upevnili si průběžné třetí místo. Zdeňku Motákovi, současnému kouči Ocelářů, se proti svému bývalému týmu nedaří. Obhájce titulu ztratil s Hanáky podruhé v sezoně vedení a prohrál tak druhý dobře rozehraný vzájemný zápas v rozmezí deseti dnů. Obě utkání navíc rozhodl stejný hráč - mladý olomoucký útočník Jakub Navrátil. Dnes dal gól na 3:2 v čase 58:25, ještě po 55 minutách byl stav 1:1. Oceláři prohráli čtyři z posledních pěti duelů, pokaždé navíc v základní hrací době.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Martin Marinčin z Třince, Jan Bambula z Olomouce a Rostislav Olesz z Olomouce.

Článek

Třinečtí vstoupili do utkání aktivně a v první třetině byli lepším týmem. Svou převahu potvrdili také vstřelenou brankou, když si olomoucká obrana v páté minutě nepohlídala Bučka a třinecký útočník sám před Lukášem nezaváhal. Za domácí mohli ve velkých šancích srovnat Olesz s Andělem, ale Mazanec oba dobrými zákroky vychytal. Vzápětí olomouckou chybu v rozehrávce nevyužil Hudáček a Oceláři tak po první třetině vedli o jednu branku.

Na začátku druhé části měl dvě dobré příležitosti Růžička, ale poprvé proti němu zasáhl Lukáš a podruhé hostující kanonýr těsně minul. Domácí brankář vzápětí pokryl také zakončení Bučka z bezprostřední blízkosti. Poté se ale zvedla také Olomouc a prozatím největší šanci domácích neproměnil Káňa, když v samostatném úniku trefil jen Mazancovu lapačku. Hostující brankář následně zasáhl také proti dorážkám Bambuly a Ondruška a hned dvěma nebezpečným střelám Řezníčka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Jan Lukáš, David Škůrek z Olomouce a Aron Chmielewski z Třince.

Začátek třetí třetiny přinesl olomoucké vyrovnání, když prudkou Škůrkovu střelu od modré čáry tečoval za Mazancova záda Kusko a vstřelil tak první gól v sezoně. Vrátit Třinci vedení mohl Chmielewski, jenže přes dobrou obrannou hru Černého nedokázal dorazit puk do odkryté branky. I díky tomu pak mohl otočit vývoj zápasu Plášek, jehož tvrdá střela propadla Mazancovi přes lapačku do sítě.

Jenže krátce poté dokázal vyrovnat po hezké kombinační akci hostů Kurovský. Divoký závěr utkání ale přinesl ještě další dvě branky. Nejdříve Káňa po individuální akci předložil puk před branku Navrátilovi, který poslal Olomouc znovu do vedení, a vzápětí pečetil vítězství domácích při třinecké hře bez gólmana svou druhou brankou v zápase Kusko.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 44. Kusko (Škůrek), 56. Plášek (P. Musil, Škůrek), 59. Navrátil (J. Káňa, J. Knotek), 60. Kusko (J. Knotek) - 5. Buček (D. Voženílek, Čukste), 58. Kurovský (Čukste, M. Růžička). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Hlavatý, Axman. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4854.
Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Švrček, T. Černý, Řezníček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - Navrátil, P. Musil, Plášek - Kucsera, Kusko, Olesz - A. Rutar, Anděl, Menšík. Trenér: J. Tomajko.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, M. Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, D. Voženílek, Daňo - Kurovský, L. Hudáček, Buček - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Hrňa, Haas, Svačina - Lyszczarczyk. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: