Hlavní obsah

Herec Bartošák, záludné kvízy a trápení cizinců. Hvězdy extraligy se sjely na jedno místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražského Hotelu Clarion dorazily největší hvězdy hokejové extraligy, aby televizním vysílatelům i mediálním partnerům poskytly možnost natočit si videoobsah před startem sezony. Jako nový mediální partner se akce zúčastnili i redaktoři webu Sport.cz, kde od nového ročníku najdete sestřihy a momenty všech zápasů i další exkluzivní hokejový obsah.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Mladé Boleslavi Juhamatti Aaltonen během akce Media day Tipsportextraligy

Článek

Do Prahy se v průběhu pondělního dne sjeli hokejisté a trenéři z desítky klubů v Čechách. Všichni už natěšeni na novou sezonu a s dobrou náladou se zdravili a prohodili pár slov. Soupeři na ledě, kamarádi mimo něj.

A odbíjeli si mediální povinnosti. Extroverti Patrik Bartošák nebo Dominik Frodl byli před kamerou ve své kůži. Jiní zase doufali, že bude co nejdříve konec. „Někdo má mediální pozornost rád, někdo méně. Ale všichni chápou, že je to nedílná součást jejich profese,“ líčil Petr Nitsche, vedoucí hokejového oddělení agentury BPA, která je výhradním marketingovým partnerem hokejové extraligy.

Bartošák s přehledem na povel vysekl několik požadovaných vět, až vzduchem prolétla pochvalná poznámka, že se pro kameru narodil. „No pozor, já jako malý uvažoval, že budu herec. Ale pak vyhrál hokej,“ culil se nový gólman Hradce Králové. „Možná jsem zvolil špatně. Johnny Depp má panství v Hollywoodu, zatímco já byt v Ostravě,“ vtipkoval dobře naladěný brankář.

Pro hokejisty byl připraven i vědomostní kvíz s několika otázkami na stále hrající legendu Jaromíra Jágra. Hráči extraligy dlouho hledali v paměti například to, kolik má nejlepší český hráč historie titulů mistra světa nebo kolik mu vlastně je let. „To jsem se zase ztrapnil,“ zkritizoval se s úsměvem karlovarský brankář Frodl poté, co mu byly oznámeny výsledky kvízu.

Obecenstvo rozesmál také další gólman, a to Jakub Kovář ze Sparty. Při otázce, proti kterému útočníkovi se mu chytá nejhůře, dlouho přemýšlel a pak vypálil: „Obličej vidím před sebou, ale absolutně si nemůžu vzpomenout na jméno,“ culil se. „Působí v Liberci, rok hrál v Plzni,“ napověděl poté jméno Michala Bulíře.

Cizinci měli za úkol překládat anglické hokejové výrazy do češtiny. Zatímco hradecký obránce Jeremie Blain, jenž v extralize načne už šestou sezonu a má přítelkyni narozenou v Česku, si s většinou pojmů hravě poradil, nováčci se dost natrápili. Například Juhamatti Aaltonen, čerstvá finská posila Mladé Boleslavi, zkoušel tipovat ruské výrazy. „Působil jsem dva roky v KHL. Slyšel jsem, že ty jazyky jsou si trochu podobné,“ vysvětloval.

Reklama