Hlavní obsah

Hlava se na ledě hledal, přesto rozhodl. Věří, že jeho tým už v sérii zlomí domácí prokletí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevstoupili do zápasu dobře, ale postupně se herně zvedali, a nakonec urvali v Brně v pátém čtvrtfinálovém utkání extraligového play off výhru 2:1 v prodloužení. Litvínovští hokejisté tak v této sérii opětovně dodrželi tradici vítězství hostujících mužstev a vybojovali si postupový mečbol. V úterý budou mít za stavu 3:2 na zápasy možnost zajistit si ve své aréně definitivně účast mezi čtyřmi nejlepšími týmy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

O jejich třetím čtvrtfinálovém triumfu nad Kometou rozhodl v desáté minutě nastavení přesnou trefou útočník Nicolas Hlava. „Původně jsem se chystal přihrát, ale všiml jsem si, že brněnský obránce Ščotka mně v tom chce zabránit a předčasně si lehl na led. Otevřel se přede mnou prostor, a tak jsem se rozhodl raději vypálit. Spadlo to tam,“ líčil po utkání šťastně.

Většinu zápasu nebyl na ledě s bratry Kašovými, s nimiž nastupoval v útočné formaci podstatnou část sezony. „Trenéři nám asi chtěli po dvou domácích nezdarech dodat nový impuls, a tak nás rozdělili. Jejich záměrem zřejmě bylo nakopnout zase mužstvo i mě, abychom zanechali na hřišti výraznější stopu. I když jsem se trochu hledal, nakonec to pomohlo. A jsem moc rád, že jsem mužstvu pomohl já,“ netajil Hlava radost z důležitého vítězství.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Verva Litvínov 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

K němu Litvínovským výrazně pomohl výborným výkonem brankář Matej Tomek, který o dva dny dřív v domácím duelu střídal. „Zachytal naprosto parádně. Výtečnými zákroky nás držel v zápase. Kéž by mu to vydrželo,“ přál si.

Tomek podržel svoje mužstvo zejména v první třetině, v níž měla Kometa výraznou převahu a vytvořila si spoustu šancí. Proměnila však pouze jedinou. „Hlavně díky němu jsme mohli stále věřit, že skóre otočíme. Povedlo se. Projevila se značná síla našeho týmu,“ pochvaloval si Hlava.

Netají, že výhra v Brně je pro hokejisty Litvínova obrovskou vzpruhou. „O to větší, že utkání bylo vyrovnané a mimořádně náročné. Vítězství nám dodá novou energii. S pokorou si ovšem musíme rozebrat chyby, jichž jsme se dopustili,“ nepropadal euforii.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:2 pp (70. Hlava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Hlava si dobře uvědomuje, že pokud jeho celek v úterý už zlomí prokletí domácích stadionů, zajistí si již účast v extraligovém semifinále. „Máme mečbol, uděláme maximum, abychom ho před našimi fandy proměnili. Co nejlíp se na zápas připravíme. Věřím, že budeme nastaveni tak, abychom utkání zvládli,“ je přesvědčený.

Navzdory tomu, že litvínovský tým má teď v sérii jednu výhru navrch, vidí kouč Severočechů Karel Mlejnek postupové šance obou mužstev jako rovnocenné. „Pro nás je ale dobře, že jsme v Brně urvali další bod, přestože tomu nic zpočátku nenasvědčovalo. Jen díky Tomkovi jsme po úvodní části prohrávali pouze 0:1. Museli jsme za to být rádi. Po první přestávce jsme ovšem výrazně zlepšili herní disciplínu a vrátili se zpátky do zápasu, v němž jsme byli v prodloužení šťastnější,“ liboval si trenér Vervy.

Reklama