Hlavní obsah

Ščotka litoval klíčového momentu. Lehat na led jsem si neměl, říká bek Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradice výher hostujících mužstev ve čtvrtfinále extraligového play off mezi hokejisty Komety a Litvínova dál pokračuje. V pátém utkání přišli Brňané v poslední třetině na svém ledě o jednogólový náskok a nakonec padli 1:2 v prodloužení. V sérii prohrávají 2:3 na zápasy. Severočeši si mohou už v úterý před svými fandy zajistit postup.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 5. zápas Brno - Litvínov

Brněnský bek Jan Ščotka věděl, že měl situaci před rozhodující trefou litvínovského útočníka Nicolase Hlavy v desáté minutě nastavení řešit líp. „Čekal jsem, že bude přihrávat, takže jsem se mu v tom snažil zabránit. Teď už vím, že lehat si na led jsem rozhodně neměl. Už se ale stalo, byl z toho bohužel rozdílový gól. Takže my teď musíme udělat maximum pro to, abychom si v Litvínově vzali výhru zpět,“ předsevzal si.

Do sestavy Komety se vrátil po třízápasovém trestu. „Pochopitelně že mě naštval, ale přijal jsem ho s pokorou. Nebylo snadné se na předchozí duely jen dívat. Jsem rád, že jsem zpět, ale porážka mě trápí. Bohužel jsme si nepomohli přesilovkami a nebyli jsme tak produktivní jako předtím u soupeře,“ litoval Ščotka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:0 (17. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Připustil, že byl tentokrát v přístupu k osobním soubojům opatrnější. „Zejména uprostřed kluziště jsem se jich snažil vyvarovat. Vím, že se poslední dobou trestají tvrdší zákroky mnohem přísněji než dřív,“ zaznamenal.

K Ščotkově faulu na litvínovského Michala Guta došlo v úvodním duelu série v Brně. Forvard Vervy od té doby v sestavě severočeského mužstva chybí. „Dozvěděl jsem se, že má lehký otřes mozku. Snad bude brzy v pořádku,“ popřál mu na dálku rychlé uzdravení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:1 (49. Kirk)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Přemýšlí, proč se v této čtvrtfinálové sérii domácí celky dosud neprosadily. „Je to zvláštní. Vždyť speciálně pro nás je prostředí v naší aréně značnou výhodou. Naši příznivci jsou naprosto skvělí. Jsou naším šestým hráčem. Měli bychom toho využít,“ má Ščotka jasno.

Nepřekvapilo ho, že se v neděli v Brně postavil do branky Litvínova opět Matej Tomek, přestože byl slovenský reprezentant o dva dny dřív v zápase na severu Čech střídaný.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:2 pp (70. Hlava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Chtěli zřejmě vsadit na to, že předtím u nás zachytal velice dobře. My se teď musíme připravit na litvínovské utkání tak, abychom ho zase vyhnali z branky. Pak nám to v rozhodujícím střetnutí ve čtvrtek třeba konečně doma napadá. Nic nekončí, máme hlavy nahoře. Věříme, že se do naší haly vrátíme,“ neskládá Ščotka ještě v žádném případě zbraně.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec zítra 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články