Hlavní obsah

Hodit flašku po hráči je ubožáctví, zlobí se karlovarské vedení

KARLOVY VARY

Kaňku na jinak excelentním středečním vítězství Karlových Varů udělalo chování některých domácích fanoušků. Ti za stavu 8:2 vhodili na led plastové láhve jako protest proti rozhodnutí sudích a jedna z nich zasáhla zadáka Slavie Jiřího Vašíčka, jenž byl v tu chvíli na cestě k trestné lavici. Vedení západočeského celku se za celou událost omluvilo a provinilce chce vypátrat.

Článek

Na světelné tabuli svítila pětapadesátá minuta a hostující bek po zásahu „petkou“ celou situaci teatrálně přihrává. „Flaška byla asi z půlky plná. Zasáhla mě do ruky a jak jsem ji chytal, tak mě škrtla i o obličej. Nic vážného to ale nebylo a reakce asi přiměřená nebyla,“ přiznal se Vašíček, jenž poté odešel do kabin, protože si údajně při celé „akci“ naštípl zub po nárazu na lavičku.

„Myslel jsem si, že tam Vašíček zkolaboval. Dostal flaškou, ale tvářil se, jako by byl mrtvý a pak se zvednul. Byl to trochu cirkus,“ přidal pohled z druhé strany útočník Energie Jaroslav Kristek. Na otázku, zda se nebál, že by rozhodčí mohli zápas ukončit, se jen pousmál. „To by byl vrchol všeho, kdyby to rozhodčí ukončil. Ve Zlíně náš trenér dostal flaškou do hlavy a nic se nestalo,“ připomněl podobný incident. „S tím nikdo nic neudělá,“ myslí si.

Ač slavistický zadák situaci přidal, vedení domácího klubu se po utkání hokejové veřejnosti omluvilo a bude se snažit viníka s využitím televizních záběrů najít. „Hrubě to odsuzujeme a budeme chtít najít člověka, který to udělal. Pokusíme se využít záběrů kamer, které nám televize přislíbila,“ uvedl generální manažer západočeského týmu Miroslav Vaněk a dodal, že od takových fanoušků se klub distancuje. „Je to hnus a ubožáctví.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.