Hlavní obsah

Kladno - Zlín 3:1Stav série 2:0Kladno rozjelo baráž skvěle, nad Zlínem triumfovalo i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Slováček 1 : 0
5. Beran 2 : 0
45. Babka 3 : 0
48. Kratochvíl 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Kladna vyhráli ve druhém utkání baráže o extraligu nad Zlínem 3:1 a vedou v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy 2:0. O branky vítězů se postarali Ondřej Slováček, Matěj Beran a Jakub Babka. Brankáři Adamu Brízgalovi pokazil druhé čisté konto za sebou v čase 47:55 Petr Kratochvíl. Souboj bude pokračovat ve čtvrtek a v pátek na ledě vítěze první ligy.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu. Uprostřed je jeho autor, Ondřej Slováček.

Článek
Fotogalerie

Kladnu vyšel vstup do utkání. Po 116 sekundách otevřel skóre tečí Veberovy střely z pozice mezi kruhy obránce Slováček a v 5. minutě našel Bláha mezi kruhy volného Berana, který upravil na 2:0. Vzápětí mohli ještě zvýšit Klepiš a také Beran s Pytlíkem. Brízgala si poradil se skrytou střelou Sedláka. V 18. minutě se natlačil před kladenského gólmana Sedlák, z dorážky dostal puk do branky Kubiš, ale gól neplatil kvůli postavení hráče v brankovišti. Před první pauzou se dostal do úniku Klepiš, ale Huf jeho forhendový blafák kryl.

V úvodu druhé části se Berani tlačili za snížením, ale Brízgala si poradil se střelami Frömela, Langa a Gazdy. Kryl i Sedlákův pokus po průniku a Pospíšilovu šanci. Kladno mělo před polovinou utkání výhodu přesilové hry po Pospíšilově vyloučení a Filip z dorážky bekhendem minul branku. Při Hejcmanově trestu vytěsnil Huf Kubíkovu střelu z pravého kruhu a potom jej Kubík v další šanci nepřekonal ani nadvakrát.

V 38. minutě měl obrovskou šanci po kombinaci Beranů Pospíšil, který místo zakončení forhendem do odkryté branky zvolil blafák do bekhendu, ale puk mu odskočil. Na druhé straně se po forčekingu ocitl sám před Hufem Plekanec, ale nepřekonal jej. Podobným způsobem se Sedlák dostal před Brízgalu a ten také zasáhl. Před druhou sirénou ještě zahrozil opět Plekanec.

V 44. minutě nedotlačili za Brízgalu v závaru puk Sadovikov ani Sedlák. V čase 44:50 pojistil náskok Rytířů Babka, který po svém výpadu od modré čáry objel branku a u pravé tyče poslal puk o Hufův beton do sítě. Zlín dokázal poprvé v sérii skórovat, poté co po Kindlově přihrávce překonal kladenského brankáře bruslí Kratochvíl. Sudí Šír a Hejduk si situaci ještě ověřili u videa.

V závěru se domácí ubránili při dlouhé power play Zlína, při které se po zákroku Gazdy marně dožadoval vyloučení u rozhodčích domácí kapitán Plekanec s krvácející pusou. Posledních 109 sekund měl Zlín navíc přesilovku po Sotnieksově vyloučení, ale Brízgalu už nepřekonal.

Baráž o hokejovou extraligu - 2. zápas:
Rytíři Kladno - PSG Berani Zlín 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Slováček (Veber, Filip), 5. M. Beran (O. Bláha, Filip), 45. Babka (O. Bláha, Pytlík) - 48. Kratochvíl (D. Kindl, M. Zbořil). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 9:8. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Kladno: Brízgala - Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, M. Procházka - Zikmund, Filip, Michnáč - M. Beran, Pytlík, O. Bláha - od 21. navíc Brodecki. Trenér: O. Vejvoda.
Zlín: Huf - Gazda, Husa, M. Zbořil, M. Novotný, Riedl, Suhrada, Talafa - Köhler, Sadovikov, Kubiš - Z. Sedlák, D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, Frömel. Trenér: M. Říha.

Reklama