Hlavní obsah

Třinec - Sparta 7:3Stav série 3:2Gólové hody v bitvě o finálový mečbol! Oceláři nakročili k mistrovskému hattricku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Daňo 1 : 0
8. Němeček 1 : 1
10. Dvořáček 1 : 2
12. Daňo 2 : 2
23. Kovařčík 3 : 2
23. Marinčin 4 : 2
26. Šmerha 4 : 3
27. Hrňa 5 : 3
38. Růžička 6 : 3
48. Kovařčík 7 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince nakročili k dalšímu mistrovskému titulu! V pátém utkání finálové série play off Tipsport extraligy hrané na čtyři vítězství přestříleli obhájci titulu pražskou Spartu 7:3 a získali tím mečbol, který mohou už ve čtvrtek v Praze (od 19:00) přetavit ve zlatý mistrovský hattrick. Pod šestou výhru Slezanů ze sedmi domácích duelů během letošních vyřazovacích bojů se nejvýrazněji podepsali útočníci Martin Růžička, Marko Daňo a Ondřej Kovařčík. Růžička dal gól a na další dva nahrál, Daňo s Kovařčíkem dvakrát skórovali. Pod Javorovým v úterý padlo nejvíce gólů v jednom finálovém utkání od série mezi Pardubicemi a Brnem v roce 2012.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Kaše ze Sparty před třineckým brankářem Ondřejem Kacetlem.

Článek
Fotogalerie

Divoký duel po oboustranně opatrném úvodu nastartoval gól Třince v sedmé minutě. Brankář Hudáček rozehrávkou nabídl puk soupeři, Růžička skvělou bekhendovou nahrávkou našel najíždějícího Daňa a ten zblízka nezaváhal. Uběhlo však pouhých 41 sekund a bylo vyrovnáno. Němeček od vlastní branky nahodil kotouč, který byl na středu hřiště ještě tečovaný a strážce domácí branky Kacetl máchl lapačkou do prázdna.

V 10. minutě šli hosté do vedení a byl u toho znovu Němeček, jehož nahození od modré čáry tečoval mimo Kacetlův dosah Dvořáček. I v tomto případě následovala rychlá odpověď prohrávajícího týmu. Růžička další nahrávkou bekhendem nabil Daňovi, který prostřelil Hudáčka. Pražané pak hráli zkraje 14. minuty první přesilovku zápasu a Řepík byl blízko tomu, aby vrátil hosty do vedení, jeho pokus však zastavila branková konstrukce. Krátce poté ustál Kacetl i Formanovu dorážku.

Druhé dějství patřilo jasně Třinci. Ve 23. minutě našel Nestrašil dobře Michala Kovařčíka, jenž rychle našel svého bratra Ondřeje a do vedení šli Oceláři. Uběhlo jen 33 sekund a domácí měli na své straně už dvoubrankový náskok po trefě Marinčina. Pražané zkusili zastavit rozjetý Třinec střídáním gólmanů - Hudáčka nahradil Machovský.

V polovině 26. minuty vrátil sparťany do hry Šmerha a ke střídání stráží došlo i na druhé straně. Místo Kacetla šel do branky Mazanec. Chvilku nato fauloval Matuškin a po polovině z jeho trestu ho poslal zpátky do hry výstavní ranou z první Hrňa. Šanci na snížení nevyužil Dvořáček, místo toho se ve 38. minutě prosadil kanonýr Růžička. Michala Kovařčíka pak v přečíslení dvou na jednoho vychytal Machovský.

Ve třetí třetině si Třinečtí pečlivě hlídali cenný náskok a Sparta nenacházela protizbraň. Když pak Ondřej Kovařčík přidal po Nestrašilově šanci, kterou pokryl Machovský, z dorážky snadno gól na 7:3, bylo definitivně jasno. Domácí hokejisté si tak mohli za aplausu publika vychutnat poklidný závěr.

Finále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 7:3 (2:2, 4:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Daňo (Martin Růžička), 12. Daňo (Martin Růžička), 23. O. Kovařčík (M. Kovařčík, A. Nestrašil), 23. Marinčin (Dravecký, Hrehorčák), 27. Hrňa (Marinčin), 38. Martin Růžička (M. Zbořil), 48. O. Kovařčík (Nestrašil) - 8. Němeček, 10. Dvořáček (Němeček, Matuškin), 26. Šmerha (Moravčík). Rozhodčí: Pešina, Šír - Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
Třinec: Kacetl (26. Mazanec) - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil - Martin Růžička, Marcinko, Daňo - Svačina, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.
Sparta: J. Hudáček (23. Machovský) - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, M. Forman - Chlapík, R. Horák, E. Thorell - Šmerha, D. Kaše, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec