Hlavní obsah

Hokej už bez nás. Část skalních fanoušků odmítá kvůli Hudáčkovi podpořit své Kladno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za Kladno zatím neodchytal ani minutu, ale jeho angažování už teď dělá v klubu neplechu. Řeč je o hokejovém brankáři Júliu Hudáčkovi. Muži, který v době války na Ukrajině toužil po návratu do ruské KHL. Příchod slovenského gólmana nese špatně řada kladenských fanoušků. Někteří skalní už vyhlásili, že Rytíře v dalším snažení za udržení extraligy podporovat nebudou. Alespoň ne na stadionu.

Foto: David Taneček, ČTK

S příchodem slovenského brankáře Júlia Hudáčka se neztotožňují ani někteří kladenští fanoušci.

Článek

Nejbližší domácí zápas Kladna se odehraje v neděli proti Hradci Králové. Na utkání budou chybět i tzv. Haldaři, tedy skupina kladenských fanoušků, kteří jsou aktivními členy kotle. „Nehodláme podporovat člověka (Hudáček - pozn. red.), který si jezdí po ledě s ruskou vlajkou a veřejně deklaruje svoji touhu vydělávat si v soutěži, která je propagandistickou výkladnicí války,“ deklarovali Haldaři.

Se svými postoji seznámili majitele klubu Jaromíra Jágra i sportovního manažera Jiřího Burgera. „Vyslechli jsme si jejich postoj a sousled událostí, které k tomu vedly. Zároveň vyjadřujeme jasný nesouhlas s tímto krokem, který nebyl absolutně vysvětlen, vykomunikován…“ dodala skupina kladenských fanoušků. Prohlášení chystá také samotný kladenský fanklub.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Július Hudáček z Kladna (uprostřed)

Hudáček po začátku Ruskem vedené války na území Ukrajiny podepsal smlouvu v KHL. Soutěži, kterou Kreml aktivně využívá k propagandě a ospravedlnění svých činů na Ukrajině. Slovenský brankář naposledy chytal v Kazachstánu za Astanu, která je však součástí ruské soutěže. Před letošní sezonou se netajil tím, že čeká na nabídku právě z KHL. Nakonec v úterý, po půlroční přestávce od chytání, kývl Kladnu.

K podpisu smlouvy s 35letým gólmanem se v pátek vyjádřil také hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr. „Třicátého prosince se nám zraní jednička (Adam Brízgala - pozn. red.). Do třetího ledna jsme museli sehnat adekvátní náhradu. Došlo až k tomu, že jsme uvažovali o variantě Milana Hniličky nebo Radka Jirátka, našeho trenéra brankářů. Odkládat zápasy nejde a nastoupit s jedním opravdovým brankářem taky ne,“ řekl Jágr pro iSport.cz.

Brankářskou trojkou Rytířů je 25letý David Stahl, který chytá třetí nejvyšší soutěž za Ústí nad Labem. Rytíři už si v nedávné minulosti prošli sezonou, kdy spoléhali na jediného muže v masce. V sezoně 2021/22 naskočil Kanaďan Landon Bow do všech 56 utkání základní části. Dvojku mu tehdy téměř celou sezonu dělal právě Stahl, dokud v lednu nepřišel Slovák Jaroslav Janus. Ten ale v brance dostal příležitost jen dvakrát, navíc ani jednou od začátku utkání.

Byla podle vás chyba angažovat Júlia Hudáčka?
Ano
65,6 %
Ne
34,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20268 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice