Hlavní obsah

Hokejista Pavelka se upsal na další dvě sezony Spartě

Praha

Hokejový obránce Tomáš Pavelka prodloužil o dva roky smlouvu se Spartou, která si tak pojistila služby šestadvacetiletého odchovance Vítkovic do konce sezony 2021/22. Pavelka v uplynulé sezoně hostoval od konce října do konce ledna v Litvínově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Tomáš Pavelka.

Článek

"Tomáš Pavelka strávil část uplynulé sezony v Litvínově, kde předváděl nadstandardní výkony, v nichž pokračoval i v závěru sezony ve Spartě. Načerpal další zkušenosti a věříme, že se v příští sezoně stane jedním z našich klíčových ofenzivních beků," řekl klubovému webu sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Pavelka si v uplynulé sezoně připsal v 47 zápasech extraligy 28 bodů za pět branek a 23 asistencí. Skončil tak čtvrtý v produktivitě obránců. V extralize má na kontě 308 zápasů a 105 bodů za 30 gólů a 75 přihrávek. V roce 2015 získal s Litvínovem mistrovský titul.

"Jsem rád, že mohu dál pokračovat ve Spartě. Je tu výborná parta i zázemí. Celá organizace funguje skvěle. Udělám vše pro to, abych byl týmu v nadcházející sezoně co největším přínosem," prohlásil Pavelka, který v letech 2011 až 2013 působil také v zámořské juniorské QMJHL v celku Prince Edward Island.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice