Hlavní obsah

Olomouc - Brno 2:0Hokejisté Olomouce zvítězili popáté v řadě s plným ziskem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Krejčí 1 : 0
60. Kolouch 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 60. kole extraligy Brno 2:0 a připsali si pátý zápas s plným bodovým ziskem v řadě. O výhře Hanáků rozhodl ve 29. minutě David Krejčí, výhru pečetil dvě vteřiny před koncem při power play Petr Kolouch. Brankář Branislav Konrád udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Krejčí z Olomouce, ilustrační foto.

Článek

Olomouc obsadila v tabulce deváté místo a v předkole play off se utká s Vítkovicemi, Kometa skončila desátá a ve vyřazovací části ji čeká Liberec. Oba týmy začnou série hrané na tři vítězství na stadionech soupeřů.

Zatímco domácí celek nastoupil v kompletním složení a bral loučení se základní částí jako generálku na předkolo play off, Kometě chyběli kromě marodů i obránci Ďaloga s Rothem, první útok Mueller, Holík, Zaťovič a s nimi i další zkušený forvard Vincour. Do zápasu zasáhlo na brněnské straně jen šest obránců a tři útočné formace.

Okleštěná sestava Komety vstoupila do duelu bez zábran. Dobře bruslila, ovládla střední pásmo, nicméně vyloženou šanci si v první třetině nevypracovala. Hostům nepomohly ani dvě přesilové hry.

Hanáci se rozjížděli pomaleji, první gólovku měl na své holi nejproduktivnější hráč Krejčí, ale Tomek puk vyrazil, stejně tak si poradil i se střelou Klimka v 19. minutě.

Příliš krásy tento zápas nepobral ani po první přestávce. Hrálo se hodně kolem mantinelů, bez přesnějších kombinací a tudíž i bez šancí. Oko diváka pohladila až akce Krejčího, který si "vychutnal" brněnské obránce a střelou do šibenice otevřel svým 20. sezónním gólem skóre.

Brno dobře bránilo, k bodovému úspěchu by ale muselo přidat vyšší útočnou hodnotu. Snažilo se o ni v druhé polovině zápasu, efekt to však nepřineslo.

Ve 43. minutě měl k vyrovnání blízko Šik, ale zradila ho koncovka. Nápor Brna přeťalo dvouminutové dvojnásobné oslabení v 50. minutě, které ovšem Kometa zvládla. Nedařilo se jí ovšem v koncovce, dvě vteřiny před koncem pečetil výhru domácích Kolouch do prázdné branky.

60. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Krejčí (J. Káňa, Tomeček), 60. Kolouch (Klimek, Navrátil). Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4906.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Rašner, Švrček, Škůrek, Řezníček, Groch - J. Káňa, Krejčí, Tomeček - Bambula, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Kolouch, Klimek - Kunc, Lichanec, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Brno: Tomek - Bartejs, L. Doudera, Holland, Kučeřík, Fajmon, Tansey - Horký, Krištof, I. Sedláček - Šoustal, A. Zbořil, R. Pavlík - Šik, Kollár, Hrníčko. Trenéři: Zábranský a Kalous.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec