Hlavní obsah

K. Vary - Litvínov 3:1Hokejisté Karlových Varů vyhráli přímý souboj o předkolo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Sukel´ 0 : 1
24. Plutnar 1 : 1
28. Rachůnek 2 : 1
54. Vondráček 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zdolali v závěrečném 60. kole extraligy v přímém souboji o předkolo play off Litvínov 3:1. Obsadili dvanácté místo a v boji o čtvrtfinále je čeká série s Pardubicemi, která začne v pátek na východě Čech. Pro třináctý Litvínov sezona končí. Místo KV Areny, kterou využívá Asistenční centrum pro pomoc Ukrajině, se hrálo v Chomutově.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek

Energie sice prohrávala od 15. minuty po brance Matúše Sukeľa, ale ve druhé třetině otočili stav Michal Plutnar a Tomáš Rachůnek. V 54. minutě pojistil výhru kapitán Tomáš Vondráček.

Domácí se museli obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Tomáše Mikúše. Litvínovu chyběl kvůli disciplinárnímu trestu obránce Marek Hrbas, ale do sestavy se vrátili po zranění beci Aaron Irving a Uvis Janis Balinskis.

V úvodu byli nebezpečnější hosté a v 6. minutě se do první velké šance dostal Kudrna, který se šikovně uvolnil, ale Štěpán Lukeš zasáhl. Na druhé straně po Koblasově akci minul branku Mikyska. Po polovině úvodní části Godla zasáhl proti Černochově zakončení z otočky a Verva odolala i při následném tlaku Karlovarských.

Chvilkový nápor Litvínova začal střelou na svého bratra František Lukeš, v dobré pozici minul branku Fronk, ale v čase 14:25 už se hosté radovali. Strejček vyslal do otevřené obrany Sukeľa, který z pravého kruhu prostřelil Štěpána Lukeše mezi betony. V 18. minutě mohl zvýšil Kudrna, jenž se dostal do úniku, ale s bekhendovým blafákem neuspěl.

Na přelomu první a druhé třetiny se Litvínov ubránil při Balinskisově trestu, ale ve 24. minutě se při Strejčkově pobytu na trestné lavici už domácí prosadili. Z hranice pravého kruhu překonal Godlu obránce Plutnar. V čase 27:58 Západočeši stav otočili. V přečíslení tří na dva vrátil Flek puk mezi kruhy na Rachůnka, který překonal Godlu střelou na vyrážečku.

V polovině druhé třetiny Karlovým Varům pomohla po Balinskisově střele levá tyčka. Hosté nevyužili přesilovku při Černochově trestu a nadále marně dobývali branku Štěpána Lukeše. Ten si před druhu pauzou poradil se Zdráhalovým průnikem.

V úvodu třetí třetiny se snažil z otočky vyrovnat Kudrna, smazat ztrátu se Litvínovu nepodařilo ani při Pulpánově vyloučení. Ve 44. minutě fauloval unikajícího Kohouta Balinskis, karlovarská přesilovka však také skóre nezměnila. Ve 48. minutě se prodral do šance Flek, ale tísněný náskok nenavýšil.

Litvínov, který potřeboval k postupu do předkola bod, se tlačil za vyrovnáním marně. Naopak v 54. minutě při Kolářově trestu proměnil Kohoutovu přihrávku Vondráček. Severočechům nepomohla závěr zdramatizovat přesilovka při Vondráčkově vyloučení. Štěpána Lukeše nepřekonali Straka ani bekhendem Hübl. Karlovy Vary odolaly i v závěrečné power play.

60. kolo hokejové extraligy v Chomutově:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Plutnar (T. Havlín, Kohout), 28. T. Rachůnek (Flek), 54. Vondráček (Kohout, Hladonik) - 15. M. Sukeľ (Strejček). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 3911.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, Parkkonen - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - Vondráček, Kulich, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Průžek, Jiskra, Osmík. Trenér: Pešout.
Litvínov: Godla - Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Strejček, D. Kolář, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Zygmunt - Fronk, M. Sukeľ, P. Straka - Havelka, Gerhát, A. Kudrna - F. Lukeš, V. Hübl, P. Svoboda. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín