Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 4:2Hokejisté Plzně opět vyhráli a bodovali v extralize popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Přikryl 1 : 0
19. Cingel 1 : 1
25. Dzierkals 2 : 1
35. Kantner 3 : 1
35. Pavlík 3 : 2
60. Schleiss 4 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 9. kole kole extraligy Hradec Králové 4:2 a bodovali v pátém utkání za sebou. Tři z posledních čtyř zápasů Západočeši vyhráli. Po vyrovnané první třetině rozhodla 35. minuta, kdy domácí díky nakonec vítězné trefě Matyáše Kantnera dokázali bleskově odpovědět na vyrovnávací gól Filipa Pavlíka na 2:2. Znovu zkorigovat výsledek už Východočeši, na jejichž střídačce stál i bývalý trenér Plzně Ladislav Čihák, nezvládli a prohráli teprve potřetí v novém ročníku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu. 

Článek
Fotogalerie

Domácí překvapili soupeře aktivním nástupem a již ve 4. minutě po průniku Maláta kolem levého mantinelu otevřel zblízka Přikryl skóre. Další příležitosti už hosté i díky výkonu gólmana Kiviaha, který v extralize nastoupil poprvé, přečkali a postupně se osmělili směrem dopředu. V 10. minutě ale Smoleňák z mezikruží neprostřelil Furcha a za chvíli Kevin Klíma svůj brejk zakončil střelou do pravé tyčky. Plzeňský gólman inkasoval až v 19. minutě, když po zaváhání Schleisse během přesilovky čelil dvojici nájezdníků a Cingel vyrovnal.

Na začátku prostřední části se protáhl až před odkrytou branku Schleiss, ale zakončení mu překazil faul Pavlíka. Následující přesilovku ve 25. minutě využil nenápadným nahozením na 2:1 Dzierkals. Odpovědět mohl rychle na brankovišti nekrytý Lev, v dobré pozici ovšem Furcha nepřekonal. Hosté vyrovnali až ve 35. minutě během početní výhody, v níž se prosadil ranou bez přípravy z levého kruhu Pavlík.

O pouhých 36 vteřin později však zaváhání hradecké defenzivy potrestal povedenou střelou z otočky Kantner a upravil na 3:2. Indiáni si na konci druhé třetiny vynutili nápor, přesilovkovou dorážku Kantnera ale zastavil Kiviaho a Kindl v dobré pozici vypálil těsně vedle.

Závěrečná dvacetiminutovka už tolik vzruchu nepřinesla. Oba týmy promarnily přesilovky a přestože hosté ve snaze o vyrovnání zjednodušili hru, gólovou příležitost si nevytvořili. Nepomohla jim k tomu ani hra bez brankáře, ve které naopak na konečných 4:2 upravil Schleiss.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. F. Přikryl (Malát, Bulíř), 25. Dzierkals (Čerešňák), 35. Kantner, 60. Schleiss - 19. Cingel (Perret), 35. F. Pavlík (Blain). Rozhodčí: Jeřábek, Micka - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabeí: 0:1. Diváci: 2429.
Plzeň: Furch - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, V. Lang - Schleiss, Kodýtek, Kantner - M. Lang, Mertl, Dzierkals - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Kuťák, F. Přikryl, Malát. Trenéři: Baďouček a Říha.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Jergl, Cingel, Orsava - Lamper, Lev, Smoleňák - Perret, Lalancette, Oksanen – Kevin, Klíma, Koukal, R. Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín