Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 3:2Hokejisté Plzně prohráli v extraligové sezoně i počtvrté. Nestačili ani na Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kaše 1 : 0
42. Safin 2 : 0
53. Rekonen 2 : 1
58. Řepík 3 : 1
59. Rekonen 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně prohráli i ve 4. kole extraligy, Spartě na jejím ledě navzdory dvěma trefám Aleksiho Rekonena podlehli 2:3. Západočeši jsou jedním ze tří týmů, který v sezoně ještě nevyhrál, jako jediní však zůstávají bez bodu. Úřadující vicemistři vyhráli i druhý domácí zápas v extraligovém ročníku a spravili si náladu po čtvrtečním debaklu 0:4 v Olomouci.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Radost hráčů Sparty z gólu proti Plzni.

Článek

V O2 areně se sešla nejvyšší návštěva v dosavadním průběhu sezony - 10.465 diváků. Poprvé v probíhajícím ročníku nastoupil v brance Sparty po letním příchodu ze zámoří Kořenář. Už ve druhé minutě po jeho chybě hosté málem skórovali, jenže Suchý trefil z úhlu tyč. Plzeňský útočník se neprosadil ani ve 12. minutě zblízka.

Místo toho se v 17. minutě radovali domácí, když Graňákovu střelu usměrnil Kaše za záda gólmana Pavláta.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

V duelu Sparty s Plzní nebyla nouze o tvrdé střety.

V prostřední části se skóre nezměnilo. Plzeň zkraje druhého dějství nevyužila přesilovku a po ní Sedlák z dorážky nezakončil do odkryté branky. V polovině duelu Řepík střelou z první nevyzrál na Pavláta.

Na začátku třetí dvacetiminutovky přidali sparťané druhý zásah. Forman přihrál před branku Safinovi a ten se po pohotovém zakončení nemýlil. K další trefě domácích byl blízko Vitouch, jenže nastřelil jen tyčku.

V 53. minutě snížil v přesilové hře tvrdou ranou pod horní tyč z kruhu finský útočník Rekonen. O pět minut později sparťanský kapitán Řepík po rychlé kombinaci v početní výhodě střelou z mezikruží vrátil svému celku dvoubrankový náskok. Všichni tři střelci Pražanů skórovali poprvé v sezoně.

Plzeňští se sice hned o 19 sekund později zásluhou Rekonena vrátili na dostřel, ale to bylo z jejich strany všechno. Vyšli tak bodově naprázdno i ve druhém vystoupení pod trenérem Kořínkem.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 17. D. Kaše (Graňák), 42. Safin (M. Forman), 58. Řepík (R. Horák, Sobotka) - 53. Rekonen (Kaňák, Schleiss), 59. Rekonen (Baránek, Kodýtek). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Malý, Ondráček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 10.465.
Sparta: Kořenář - Krejčík, Graňák, Polášek, Jurčina, M. Jandus, Němeček, Mikliš - Řepík, R. Horák, Sobotka - D. Kaše, Tomášek, Safin - M. Forman, G. Thorell, E. Thorell - Přibyl, D. Vitouch, Dvořáček. Trenér: Patera.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Budík, Piskáček, Baránek, Kaňák, Houdek - Schleiss, Kodýtek, Rekonen - M. Lang, Mertl, Blomstrand - Suchý, Bitten, Hrabík - Adamec, Malát, Sedlák. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata: