Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 2:3 SNHokejisté Sparty zdolali Plzeň a vyhráli podeváté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Řepík 0 : 1
45. Moravčík 1 : 1
54. Tomášek 1 : 2
58. Gulaš 2 : 2
65. Pech (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Sparty vyhráli ve 14. kole extraligy na ledě Plzně 3:2 po samostatných nájezdech a prodloužili svoji vítěznou sérii na devět utkání. Během řádné hrací doby sice na západě Čech dvakrát vedli, ale častěji střílející domácí dokázali vždy gólově odpovědět. Vítězství nakonec zajistil hostům v páté sérii rozstřelu Lukáš Pech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejisté Sparty se radují. Ilustrační foto

Článek

Domácí i bez zraněných útočníků Vojtěcha Němce, Miroslava Indráka, Martina Heřmana a nově i Tomáše Mertla vstoupili do utkání aktivněji. Po vytočení zpoza branky neprostřelil záhy Sedláčka Straka, stejný hráč v páté minutě z brejku po pravé straně nebezpečně vypálil a gólmana Sparty zachránila branková konstrukce, což potvrdil i videorozhodčí.

Hosté se snažili dohrávat osobní souboje, Indiáni je ovšem přehrávali kombinačně. Sparťany do první sirény od pohromy uchránil jen pozorný Sedláček, který si poradil s pokusem Vlacha a dokázal zastavit vkleče i Moravčíkův průnik.

Na začátku prostřední části našel Rob během přesilové hry přihrávkou zpoza branky Poura, jenž v dobré pozici zakončil slabě. Za chvíli z mezikruží neuspěl volný Suchý. Při další plzeňské přesilovce po špatné rozehrávce Kaňáka před brankou osamocený Dočekal minul a v pokračující početní výhodě po příhře Kracíka od zadního mantinelu trefil Čerešňák pravou tyčku. Vzápětí netrefil dorážkou odkrytou branku Kodýtek.

Poté udeřilo ve 28. minutě překvapivě na druhé straně, když se rozjetý Řepík protáhl mezi obránci, a ač faulován, v pádu otevřel skóre. Po polovině utkání mohl srovnat po spolupráci s Eberlem Straka, ale Sedláček znovu podržel svůj tým. Hosté následně nezužitkovali sérii přesilovek.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili střeleckou převahou domácí. Ve 45. minutě ještě Sedláček vyrazil pokusy Eberleho a Straky, ale Moravčík už tvrdou střelou k levé tyči vyrovnal na 1:1. Následně přidali směrem dopředu také hosté, Smejkal ovšem při přečíslení neprostřelil gólmana Frodla. To se povedlo až v 54. minutě Tomáškovi, jenž se prosadil po objetí branky.

Indiánům pomohl odpovědět o čtyři minuty později vyloučením Polášek. Během osmé početní výhody srovnal ranou bez přípravy z levého kruhu na 2:2 Gulaš. Domácí kapitán tak natáhl svou bodovou sérii na 13 utkání, krátce před prodloužením ještě pálil těsně nad.

V nastavení spálil největší šanci Pech, vše si však vynahradil v rozstřelu vítězným samostatným nájezdem a zajistil Spartě bonusový bod.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 45. Moravčík, 58. Gulaš (Eberle, Rob) - 28. Řepík (Kalina), 54. Tomášek (Smejkal), rozhodující sam. nájezd Pech. Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 7109.
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, T. Voráček, L. Kaňák, Budík - Gulaš, Kracík, Pour - Rob, Roman Vlach, F. Suchý - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kantner, Kolda, Vracovský. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Sparta: J. Sedláček - Jurčina, Ďaloga, Blain, Kalina, Košťálek, Polášek, Tomáš Dvořák - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, Buchtele - A. Kudrna, Sukeľ, Říčka - Rousek, V. Růžička ml, Dočekal. Trenéři Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín