Hlavní obsah

Hokejisté Třince a Brna se chystají na extraligový zápas pod širým nebem

Hokejisté Třince a Brna se mohou těšit na souboj o extraligové body pod širým nebem. Utkají se v pátek 13. ledna na Národním fotbalovém stadionu v Bratislavě. Jak dnes potvrdil ČTK šéf extraligy Martin Loukota, pro účast obou zástupců domácí nejvyšší soutěže na akci nazvané 2023 Kaufland Winter Games je potřeba doladit už jen poslední detaily.

Foto: HC Verva Litvínov

Ilustrační foto

Článek

Zatímco ještě v minulém týdnu provázelo možné vystoupení obou ambiciózních extraligových mužstev ve slovenské metropoli několik otazníků především v oblasti marketingu, nyní je zřejmé, že vše spěje ke zdárnému konci v podobě extraligové bitvy na Tehelném poli. Ze slovenské nejvyšší soutěže se mají mimořádné akce zúčastnit Slovan Bratislava, Košice, Trenčín a Zvolen.

"Situace se má tak, že mi dnes volali slovenští organizátoři, zda bych mohl dorazit na středeční tiskovou konferenci do Bratislavy. Zítra na 10:30 je ještě naplánovaná porada klubů s organizátory akce a vedením soutěže, kde se mají dořešit poslední detaily," uvedl Loukota, ředitel Asociace profesionálních klubů (APK), která od této sezony převzala od svazu zpět řízení extraligy.

"Třinec mě jakožto domácí klub pro tento zápas ubezpečil, že vše bude v pořádku, a já věřím, že už nic nebrání tomu, aby se v Bratislavě odehrálo v lednu regulérní extraligové utkání základní části, vše bude organizátory připraveno ke spokojenosti zúčastněných klubů, fanoušků, BPA i APK a nic nebude bránit uspořádání této velkolepé akce," doplnil Loukota.

Pod otevřenou oblohou se dosud odehrály čtyři zápasy hokejové extraligy. Zkraje roku 2020 v Drážďanech proti sobě nastoupili hráči Sparty a Litvínova. Návštěva 32.009 diváků znamenala tehdy nový rekord soutěže.

V lednu 2016 se právě Pražané představili v Brně za Lužánkami proti domácí Kometě, o pět dnů dříve hráli Brňané s Plzní. V roce 2011 se hrál hokej na plochodrážním stadionu ve Svítkově, kde Pardubice hostily Brno.

Další plánovanou akcí byly zápasy pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně, kde mělo hrát Kladno s Jaromírem Jágrem. Akce Winter Hockey Games ale byla již několikrát odložena, původně především kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením. Podle posledních zpráv se má uskutečnit v prosinci 2023.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články