Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 2:5Hokejisté Třince uspěli v Karlových Varech podeváté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Šedivý 0 : 1
12. Daňo 0 : 2
32. Kundrátek 0 : 3
47. Nestrašil 0 : 4
51. Vondráček 1 : 4
52. Mikuš 2 : 4
58. Nestrašil 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucího Třince vyhráli ve 25. kole extraligy v Karlových Varech 5:2, počtvrté za sebou naplno bodovali a poosmé v řadě zvítězili venku. Za Oceláře dvakrát skóroval útočník Andrej Nestrašil. Energie potvrdila, že se jí doma s Oceláři dlouhodobě nedaří. Podlehla jim na vlastním ledě podeváté za sebou a čeká na domácí úspěch s Třincem od 13. prosince 2015.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu

Článek
Fotogalerie

Ve 2. minutě sice zahrozil jako první domácí Koblasa, ale zbytek třetiny již byl ve znamení převahy úřadujícího mistra. Nejdříve Růžička po Vránově asistenci bekhendem minul, ale v čase 7:53 už otevřel skóre Šedivý, který zužitkoval Draveckého nahrávku zpoza karlovarské branky.

V polovině úvodní části Marcinko po nenápadné střele trefil tyč. Ve 12. minutě prudké nahození Musila od modré čáry šikovně tečoval Daňo a navýšil vedení hostů na 2:0.

V úvodu druhé třetiny Habal včasným přesunutím zneškodnil šanci Ondřeje Kovařčíka. V polovině zápasu mohl domácí dostat do hry Kulich, ale i na jeho nájezd byl Kacetl připraven. O chvíli později domácí nabídli Ocelářům příležitost hrát 54 vteřin přesilovku pěti proti třem, kterou ve 32. minutě střelou z mezikruží využil Kundrátek.

Ve 33. minutě byl třinecký Chmielewski za zákrok do hlavy a krku na Havlína vyloučen na pět minut a do konce zápasu. Karlovy Vary však nabídnutou šanci na zkorigování výsledku nevyužily a nevytvořily si ani větší příležitost.

V závěrečné dvacetiminutovce si hosté vývoj zápasu pohlídali. Ve 47. minutě zvýšil Nestrašil už na 4:0. Za domácí sice zkorigovali stav Vondráček s Mikúšem, ale poslední slovo měl opět Nestrašil.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 51. Vondráček (Plutnar, M. Rohan), 52. T. Mikúš (Kracík) - 8. O. Šedivý (Dravecký), 12. Daňo (D. Musil, P. Vrána), 32. Kundrátek (Martin Růžička, A. Nestrašil), 47. A. Nestrašil (Martin Růžička, M. Doudera), 58. A. Nestrašil (O. Kovařčík). Rozhodčí: Pražák, Horák - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:2, navíc Chmielewski (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2171.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, L. Doudera - Flek, Kulich, T. Rachůnek - O. Beránek, Kracík, T. Mikúš - Kohout, Hladonik, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Miloš Roman, Marcinko, Hrehorčák - Chmielewski, R. Szturc, O. Šedivý - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: