Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic obdarovali covidové oddělení čističkami. Co zdravotníkům vzkázali?

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

O Vánocích odehráli hokejisté Vítkovic atraktivní derby proti Třinci (2:1 po nájezdech) ve speciálních dresech se jmény permanentkářů z aktuální sezony, zkraje roku 2021 následně hrané dresy vložili do aukce. Z vybraných 85 tisíc korun zakoupil ostravský klub čističku vzduchu a regenerační kosmetiku pro zdravotníky, kterou následně předal covidovému oddělení Fakultní nemocnice v Ostravě (FNO).

Hokejisté Vítkovic - Zbyněk Irgl (vlevo) a Roman Polák - přišli s dary pro covidové oddělení Fakultní nemocnice v Ostravě.Video: Jiří Tomaškovič, Právo

 
Článek
Fotogalerie
Fotogalerie

Čističku do nemocnice přivezli kapitán Vítkovic Roman Polák a útočník Zbyněk Irgl. „Je to způsob, kterým chceme poděkovat všem, kteří si i před nejistou sezonou pořídili permici na naše domácí zápasy. Zároveň ale chceme pomáhat, výtěžek z aukce proto věnujeme na boj s covidem," hlásil už v prosinci 2020 výkonný ředitel a člen představenstva HC Vítkovice Ridera Petr Handl.

A tak se také stalo. „Jsme moc rádi, že se naši fanoušci k této naší iniciativě připojili a za dresy našich hráčů utratili v aukci tolik, že jsme nakonec mohli pořídit jak čističku, tak krémy. Čističku, která již na některých odděleních nemocnice slouží, do sídla klubu dovezl osobně její autor a jednatel společnosti Sense Vital Air Karel Semerák, který je sám velkým hokejovým fanouškem," uvedl Handl.

Foto: Lukáš Kaboň

Ostravské oddělení pro pacienty s onemocněním covid-19.

„Skvělý byl i počin společnosti JUST CS, u které jsme švýcarské krémy s ohledem na naši vlastní pozitivní zkušenost objednali. Byli naším nápadem potěšeni natolik, že nám dodali krémy v několikanásobné hodnotě oproti naší objednávce," popisoval Handl.

Hokejisté Polák s Irglem přidali k balíčkům s léčebnými krémy na péči o pleť a pokožku trpící dlouhodobým používáním ochranných prostředků a dezinfekce, podpisové karty s autogramy. „Moc chceme všem poděkovat za to, že se zapojili do aukce a pomohli nám vybrat takovou částku, kterou můžeme pomoci dobré věci. Je to především zásluha fanoušků," poděkoval Polák.

„Každá pomoc v téhle době je o to cennější. My si vážíme hlavně toho, že se lidé do aukce zapojili a s vědomím, že jejich příspěvek pomůže dobré věci, věnovali v situaci, která není snadná pro nikoho, své prostředky. Obrovské díky," doplnil jej Irgl.

Foto: Lukáš Kaboň

Zbyněk Irgl (vlevo) a Roman Polák

Nová čistička udělala pracovníkům covidového oddělení radost. „Moc děkujeme, že na nás vítkovičtí hokejisté a jejich fanoušci myslí. Umístíme ji do prostor, kde se nejvíce pohybujeme. A pokud jde o kosmetické přípravky, i ty nám udělaly velkou radost," řekla Lenka Krupová, vrchní sestra Kožního oddělení FNO, které je momentálně využíváno pro pacienty s onemocněním covid-19.

Reklama