Hlavní obsah

Hokejisty Komety Brno posílí útočník Róbert Petrovický

Hokejisty Komety Brno posílí slovenský útočník Róbert Petrovický. Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2002 se v jedenáctém týmu extraligové tabulky dohodl na smlouvě do konce sezóny s roční opcí.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brněnští hokejoví fanoušci

Článek

Petrovický, který byl od začátku sezony bez angažmá a trénoval v Trenčíně, v Brně nahradí zraněného Radima Hrušku. Ten si v nedělním zápase s Českými Budějovicemi natrhl stehenní sval a bude mimo hru zhruba dva měsíce.

Útočník se zkušenostmi z NHL naposledy nastupoval za Dinamo Riga v KHL. V české extralize Petrovický hrál už za Vítkovice. Účastník olympijských her v letech 1994, 1998 a 2002 má ve své sbírce i československý titul v dresu Trenčína. V zámoří hrál Petrovický za Hartford, Dallas, St. Louis, Tampu a New York Islanders. V Evropě působil vedle KHL i ve Švýcarsku, Švédsku a Finsku.

"Čekal jsem nyní na příležitost hrát i kvůli rodině trochu blíž. Brno je pro mě z tohoto pohledu ideální místo. Nabídka přišla velmi rychle. Jednat jsme začali ve středu večer," uvedl dnes na setkání s novináři Petrovický po dopoledním tréninku.

Kouč Venera přiznal, že slyšel na Petrovického samé pozitivní zprávy. "Neměli jsme možnost spolu pracovat. Ovšem jak jsem viděl Petrovického na dnešním tréninku, tak se mi hned zlepšila nálada," řekl Venera. "Po vyřazení zraněného Hrušky jsem se necítil nejlépe. Cením si i toho, že klub dokázal tak rychle zareagovat. Rozhodně jsme Petrovického neangažovali, aby hrál ve třetím nebo čtvrtém útoku," dodal trenér.

Petrovický přiznal, že musí ještě zapracovat na kondici. Na ledě se připravuje měsíc. Poslední dva týdny trénoval s Duklou Trenčín, předtím ještě s hráči, kteří se chystali do NHL.

"Doufám, že mi tým na začátku pomůže. Takovou situaci jsem zažil loni ve Finsku a měl jsem nejlepší start v kariéře," uvedl Petrovický, který už nechtěl hrát KHL, ale do slovenské soutěže se ještě vrátit nechtěl. Toužil po zahraniční angažmá blízko domova, kariéru by ale chtěl zakončit v Trenčíně.

Těší se na výbornou diváckou atmosféru v Brně. "Nerad hodnotím sám sebe, ale jsem přesvědčen, že navzdory věku ve mně ještě něco je," prohlásil. V brněnském dresu by se Petrovický měl poprvé objevit v pátek, kdy se Kometa představí na ledě pražské Slavie.

Reklama

Související témata: