Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílili kanadský obránce Petgrave a ruský útočník Švyrjov

Hokejisty Pardubic posílili před pondělní uzávěrkou přestupů kanadský obránce Matt Petgrave ze Spišské Nové Vsi a ruský útočník Igor Švyrjov ze Spartaku Moskva z KHL. Třicetiletý Petgrave zamířil loni na Slovensko po působení v týmu Kansas City Mavericks v nižší ECHL. O sedm let mladší Švyrjov vystřídá už třetí klub v sezoně, kterou začal v Magnitogorsku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Petgrave si v dresu sedmého týmu slovenské extraligy Spišské Nové Vsi připsal ve 34 zápasech 29 bodů za devět branek a 20 asistencí a je třetí nejproduktivnějším obráncem soutěže. Stal se další posilou defenzivy Dynama po příchodu kazašského beka Jurije Sergijenka z ruského celku Buran Voroněž ve Vyšší lize z poloviny ledna.

"Situace po novém roce nám ukázala, že je potřeba být připravený na vše. Proto jsme se rozhodli rozšířit i zadní řady a k nedávno příchozímu Jurijemu jsme přivedli Matta, kterého jsme sledovali na Slovensku. Je to obránce, který umí střídat ofenzivní hru s důraznou defenzivou. Jsme přesvědčeni, že k nám dobře zapadne a pomůže v závěru sezony," řekl klubovému webu sportovní ředitel Pardubic Dušan Salfický.

Rodák z Toronta má za sebou také působení v AHL v týmech Laval Rocket, Belleville Senators, Syracuse Crunch a Utica Comets a připsal si v 36 zápasech tři body (1+2). V ECHL hrál také za celky Brampton Beast a Florida Everblades a ve 200 duelech základní části zaznamenal 112 bodů (25+87). V 15 duelech play off přidal čtyři přihrávky. V sezoně 2018/19 při angažmá v Bramptonu se dostal do prvního All Star týmu ECHL. V roce 2011 s Owen Sound také vyhrál juniorskou OHL.

Švyrjov za Magnitogorsk v této sezoně sehrál čtyři zápasy a nebodoval. Za Spartak zaznamenal v 17 duelech tři přihrávky. Celkem má v KHL na kontě 117 utkání včetně play off a 12 bodů (4+8). V roce 2017 jej draftovali v 5. kole na 125. místě zástupci Colorada Avalanche. V letech 2018 až 2020 hrál na farmě v celku Colorado Eagles v AHL a ve 106 duelech nasbíral 22 bodů (12+10).

"Před závěrem sezony jsme hledali hráče, který nám doplní dobře fungující tým. Vybírali jsme z několika variant a rozhodli se pro Igora kvůli jeho stylu hry a fyzickým parametrům. I přes jeho relativně nízký věk má za sebou zkušenosti jak s KHL, tak s AHL. Igor je jeden z řady velice talentovaných ruských hráčů a věříme, že svůj talent u nás předvede naplno," prohlásil Salfický.

Reklama

Související témata: