Hlavní obsah

Hokejová extraliga má začít už v sobotu! Hrát se budou čtyři zápasy

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejová extraliga by měla zažít svůj restart už tuto sobotu 7. listopadu čtyřmi zápasy. Hrát se mají duely Třinec - Brno, Litvínov - Plzeň, České Budějovice - Karlovy Vary a Sparta - Pardubice. Další utkání mají následovat v pondělí. Všechna pochopitelně bez diváků. Sport.cz tuto informaci potvrdil ředitel soutěže Josef Řezníček.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský.

Článek

„Klubům jsme zaslali upravený rozpis, který respektuje všechny jejich požadavky. To znamená, že začátek je naplánovaný na sobotu 7. listopadu a čekáme na další dokumenty, které nás navedou na to, jakým způsobem zápasy za přísných hygienických podmínek zorganizovat," řekl Sport.cz Josef Řezníček.

Aktuálně pro všechny sporty platí, že hráči a členové realizačních týmů musejí mít před každým zápasem negativní PCR test. Podle šéfa Národní sportovní agentury Milana Hniličky ještě budou probíhat jednání s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou a ministerstvem zdravotnictví. Ve hře je i možnost, že by třeba pro páteční a nedělní kola hokejových lig stačil jeden negativní test, jehož výsledky nebudou starší 72 hodin.

Nejbližší program restartu extraligy:
Sobota 7. listopadu
15:00 Třinec - Kometa Brno (14. kolo)
15:30 Litvínov - Plzeň (4. kolo)
17:00 České Budějovice - Karlovy Vary (4. kolo)
13:30 Sparta Praha - Pardubice (5. kolo, vyměněno pořadatelství)
Pondělí 9. listopadu, 15. kolo
17:30 České Budějovice - Mladá Boleslav
17:30 Plzeň - Pardubice
17:30 Karlovy Vary - Třinec
17:30 Vítkovice - Hradec Králové
17:30 Zlín - Sparta Praha
18:00 Liberec - Olomouc
18:00 Kometa Brno - Litvínov

I tak jsou ale PCR testy pro hokejové kluby velmi nákladné. Jeden stojí 1700 korun, což by při otestování 30 lidí dělalo 50 tisíc korun. Týdně tedy 100 tisíc. I proto hokejové kluby usilují, jestli by hlavní hygienička Jarmila Rážová nepovolila antigenní testy, které vyjdou zhruba desetinásobně levněji (test stojí mezi 120 až 200 korunami).

„Je to otázka, kterou jsme řešili, už když jsme žádali o výjimku a spuštění ligy. Naše žádosti a způsob a četnost testování bude posuzovat hlavní hygienička a lidé z epidemiologického týmu, kteří se danou problematikou zaobírají. Na jejich informace čekáme a jsou pro nás velmi důležité," řekl Řezníček s tím, že testování se budou kluby zabývat i ve středu při zasedání Asociace profesionálních klubů formou videokonference.

Nový rozpis zápasů, který vypracovalo vedení extraligy, se už dále příliš měnit nebude. „Není kam uhýbat. V rozpisu je vesměs zohledněno 97 procent požadavků klubů," prohlásil Řezníček s tím, že ve středu na videokonferenci APK LH bude řešena metodika, jak restart soutěže zaopatřit.

Reklama

Související témata: