Hlavní obsah

Hokejové Budějovice čekají těžší ročník

ČESKÉ BUDĚJOVICE

S novým názvem HC Mountfield, ale jen s mírně pozměněným kádrem vstupují do sezóny hokejisté Českých Budějovic. Minule proklouzli až mezi elitní čtyřku, mají tedy na co navazovat. "Letos to ale bude těžší, soupeři si na nás budou dávat větší pozor," uvědomuje si trenér Josef Jandač, jenž na tréninku vídá vesměs stejné tváře, s nimiž na jaře slavil úspěšnou sezónu.

Článek

"Drtivá většina hráčů po loňském postupu do extraligy podepsala dlouhodobější kontrakty. Když se minulá sezóna povedla, nebyl důvod do týmu příliš zasahovat," líčí kouč.

"Mrzí mě odchod Haranta, který se v play-off skvěle rozehrál, do New Jersey. Navíc odešel další bek Kotaška. Sice jsme získali ze Sparty Tomana, ale pořád jsme minus jeden zkušený bek," popisuje Jandač změny. Minimálně pro začátek sezóny nemůže počítat ani s bývalým kapitánem Bělohlavem, jenž po zranění působí v obchodním oddělení a jeho návrat na led v novém budějovickém dresu je nejistý. "Momentálně je Radek zaměstnancem klubu, ale ne hráčem," upřesnil manažer Jaromír Látal.

Užší kádr může být problém

Místo zkušeného forvarda se ale do sestavy vrací 24letý Václav Nedorost, který si prožil už spoustu zdravotních problémů, naposledy podstoupil operace obou kolen. "Měl rok a půl pauzu od hokeje, ale je hodně ctižádostivý i sebekritický. Ze začátku přípravy jsem ho nechával trénovat jen jednu fázi a v zápasech ho neposílal do oslabení, ale na start sezóny už bude fit," věří Jandač.

Klub měl zájem třeba i o exsparťana Chabadu, který dal nakonec přednost nabídce ze Švédska. "Šanci dostanou i mladí hráči, záleží na nich, jak si s ní poradí," slibuje Jandač, který musel při velké marodce během minulého ročníku zařazovat do týmu i juniory. Právě užší kádr vnímá jako hrozbu i letos. "Pokud se několik hráčů zraní, budeme mít problém je nahradit," přiznává kouč.

Reklama

Související témata: