Hlavní obsah

Hokejové Pardubice před play off představily film o své historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden před vstupem do extraligového play off, ve kterém budou jako vítěz základní části útočit na sedmý titul, představily hokejové Pardubice dokumentární film mapující stoletou klubovou historii. Podruhé spojily síly s platformou Bez frází, která v loňském roce připravila film „Navždy za Dynamo“ mapující jednu sezonu klubu. Tentokrát se tvůrci s řadou osobností ohlédli za celou historií východočeské hokejové bašty.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

„Mám z toho velice dobrý dojem. Ve filmu je zachycená víceméně celá historie pardubického hokeje a myslím si, že jsem to ještě nikde neviděl. Je to něco úžasného,“ řekl bývalý vynikající útočník a jedna z hlavních postav historie Pardubic Vladimír Martinec ČTK.

„Jsou tam i ty horší momenty, ale především je tam vyzdvihnuté, jací hráči tady byli, co se udělalo za tituly. A hlavně, jak fanoušci stále fandí a chodí na hokej,“ podotkl čtyřiasedmdesátiletý šestinásobný mistr světa, který s Pardubicemi získal titul jako hráč i trenér.

Premiéru filmu „Století Dynama“ v pardubickém Cinema City sledoval prakticky kompletní tým, který příští týden v pátek vstoupí jako hlavní favorit do čtvrtfinále play off extraligy. „Doufám, že není vidět, že jsem u toho trošku brečel,“ pousmál se kapitán Lukáš Sedlák. „Je to krásné a je hezké vidět, čeho můžu být součástí a jakou historii klub má, a co všechno lidi před námi dokázali. Jen doufám, že nějakým malým střípkem přispějeme i my,“ přál si hvězdný útočník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.