Hlavní obsah

Pardubice si opět zahrají na Spenglerově poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Pardubic se v prosinci opět představí na Spenglerově poháru v Davosu. Loni skončilo Dynamo na nejstarším klubovém turnaji na světě druhé. Ve finále prohrálo 3:5 s domácím týmem.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

„Velmi si vážíme, že jsme byli opět pozváni do Davosu reprezentovat český hokej. Je to pro nás pocta a sportovně se budeme snažit minimálně navázat na finále,“ uvedl majitel Dynama Petr Dědek na sociálních sítích.

Spenglerův pohár každoročně hraje šest týmů, momentálně je jistých pět účastníků. Vedle domácího Davosu a Pardubic se na turnaji od 26. prosince představí Kanada, švýcarský Fribourg-Gottéron a německý Straubing.

Pardubice tak v příštím ročníku čeká opět náročný program. Jako vítěz základní části extraligy se kvalifikovaly do Ligy mistrů.

České kluby na Spenglerově poháru naposledy chyběly v roce 2015 a také o rok dříve. Od té doby se dvakrát zúčastnil Hradec Králové, dvakrát Třinec, Sparta a naposledy Dynamo. V letech 2020 a 2021 byl kvůli pandemii koronaviru turnaj zrušen.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.