Hlavní obsah

Hokejoví útočníci Hübl a Lukeš budou po odchodu z Litvínova hrát za Chomutov

Hokejoví útočníci Viktor Hübl a František Lukeš budou po odchodu z extraligového Litvínova hrát druhou ligu za Chomutov. Třiačtyřicetiletý Hübl, držitel řady litvínovských i extraligových rekordů, se vrací do mateřského klubu. O čtyři roky mladší Lukeš pochází z nedaleké Kadaně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Viktor Hübl zv dresu Litvínova. Archivní foto

Článek

"Chomutovská nabídka nám dávala největší smysl. Po sezoně, která pro mě nedopadla dobře, se těším na nový impulz," uvedl Lukeš v tiskové zprávě. "Vždycky jsem říkal, že bych chtěl uzavřít kariéru v Chomutově. Jsem rád, že teď to tak bude," doplnil Hübl.

Hübl v Chomutově, tehdy druholigovém, vstoupil do seniorského hokeje. V roce 1999 se přesunul do Litvínova a v nejvyšší soutěži odehrál za 24 sezon 1276 zápasů a nasbíral 902 bodů za 402 branek a 500 asistencí. Vedle Litvínova hrál i za pražskou Slavii a České Budějovice. Dlouholetý kapitán Vervy je klubovým rekordmanem v počtu bodů, asistencí a odehraných zápasů.

Lukeš do Litvínova přišel již v dorosteneckém věku. Šest sezon strávil v zámoří, kde působil v juniorských soutěžích a poté se tři roky snažil neúspěšně prosadit do NHL. V roce 2006 se vrátil do Litvínova a klub již neopustil. Za Severočechy odehrál 847 zápasů, v nichž zaznamenal 626 bodů (255+371), pětkrát byl nejproduktivnějším hráčem týmu v sezoně. V mistrovském ročníku 2014/15 vstřelil dva góly v rozhodujícím sedmém finále v Třinci.

Reklama

Související témata: