Hlavní obsah

Hokejový brankář Král bude pokračovat v Liberci, klub na něj uplatnil opci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový brankář Daniel Král bude i nadále působit v extraligovém Liberci, který na něj uplatnil roční opci. Klub o tom informoval na svém webu. Dvacetiletý člen stříbrného českého týmu z loňského juniorského mistrovství světa v Halifaxu se dostal v kádru Bílých Tygrů do role jedničky a odchytal v této sezoně už 26 utkání.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary – Liberec, zákrok libereckého KráleVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Jsme velmi spokojeni s tím, jak se Dan v letošní sezoně popasoval s těžkou rolí. Velmi dobře a poctivě pracuje a my doufáme, že je budoucností klubu a že si řekne o zajímavé zahraniční angažmá,“ řekl hlavní trenér Liberce Filip Pešán. Král na začátku sezony kryl záda Dávidu Hrenákovi, který ale od 22. října ze zdravotních důvodů nechytá.

Král si v tomto ročníku drží průměr 2,76 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků má 91,09 procenta a jednou udržel čisté konto. V minulé sezoně v extralize debutoval a ve dvou duelech měl průměr 3,84 a úspěšnost 85,45 procenta.