Hlavní obsah

Hokejový brankář Kváča bude po odchodu z Liberce chytat v Rögle

Hokejový brankář Petr Kváča bude po odchodu z extraligového Liberce působit ve švédském Rögle. Pětadvacetiletý gólman podepsal na severu Evropy dvouletou smlouvu, klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča na ilustračním snímku.

Článek

Kváča potvrdil odchod z Liberce krátce po vyřazení Bílých Tygrů ve čtvrtfinále play off s Hradcem Králové. Už tehdy se objevovaly zprávy, že by měl zamířit právě do Rögle.

"Je to mladý a talentovaný brankář, který se nedávno představil i v národním týmu. Stejně jako dříve (další český brankář) Roman Will přichází z Liberce a stejně jako on doufá, že u nás udělá další krok v kariéře," uvedl sportovní ředitel Chris Abbott. Will zamířil od Bílých Tygrů do Rögle před čtyřmi lety, momentálně působí v Pardubicích.

"Roman je jeden z mých idolů. Když tady hrál, sledoval jsem jeho zápasy. Stejně tak jako výkony týmu v Lize mistrů, kterou vyhrál (v roce 2022). Zelené barvy, aréna a fanoušci jsou něco, co jsem si pamatoval z televize. Moc se těším, až tam budu hrát," uvedl Kváča.

Rodák z Brandýsa nad Labem a účastník mistrovství světa v roce 2021 působil v Liberci jako jasná jednička tři sezony. Rögle bude pro Kváču první zahraniční angažmá v kariéře.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.