Hlavní obsah

Hokejový Litvínov prodloužil smlouvu s trenérem Mlejnkem

Hokejisty Litvínova i v příští sezoně povede trenér Karel Mlejnek. Klub v sobotu na sociálních sítích informoval o tom, že s koučem podepsal novou smlouvu, jejíž součástí je i opce na další ročník.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Kristpas Zile z Litvínova a Denis Zeman z Litvínova se radují z gólu.

Článek

Pětačtyřicetiletý Mlejnek z pozice asistenta povýšil na hlavního trenéra koncem října, kdy nahradil Vladimíra Růžičku. Olympijský vítěz z Nagana a a bývalý reprezentační kouč byl odvolán kvůli špatným výsledkům.

Pod Mlejnkovým vedením Litvínov zatím v extralize odehrál 16 zápasů a připsal si deset vítězství. Tabulce severočeskému celku po sérii čtyř výher za sebou patří jedenácté místo s odstupem deseti bodů od posledního Kladna.

Hokejový Litvínova má problém, odchovance nemá v NHL, v klubových barvách jich je málo. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Mlejnek jako hlavní trenér už v extralize vedl Karlovy Vary. V letech 2018 až 2020 byl asistentem Miloše Říhy staršího u české reprezentace a v dalších dvou letech trénoval výběr do dvaceti let.

Nové dvouleté smlouvy s Litvínovem podepsali také kapitán Matúš Sukeľ a nejlepší střelec extraligy Andrej Kudrna. Oba slovenští útočníci přišli na sever Čech loni ze Sparty, oba si před tím zahráli také za Slovan Bratislava v KHL.

Šestadvacetiletý Sukeľ v minulém ročníku v dresu Vervy zaznamenal v 35 zápasech sedm branek a šest přihrávek. V probíhající sezoně má na kontě zatím sedm gólů a devět asistencí v 30 odehraných kolech.

Kudrna aktuálně vede pořadí extraligových střelců 16 zásahy, ke kterým přidal tři přihrávky. V minulém ročníku za Litvínov nastoupil k 51 zápasů s bilancí 11 branek a 12 přihrávek.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice