Hlavní obsah

Vysněná trofej legendárního útočníka. Medvěd ani jelen nejsou na programu dne, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuchař, lovec, rybář, řezník. I v takové roli si libuje bývalý vynikající hokejový útočník a nyní sportovní manažer prvoligové Slavie Jaroslav Bednář. O svých zálibách a koníčcích ve spojitosti s Vánocemi promluvil i v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz. Už v roce 2006 v rozhovoru pro Sport magazín prozradil, že by chtěl jednou vyrazit do Kanady a střelit jelena wapiti. „Medvěd by byl zajímavý, ale Wapiti je moje vysněná trofej," přiznává Bednář v Příklepu.

Legendární hokejový útočník Jaroslav Bednář má vysněnou trofej. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Bednář přiznává, že se ke splnění snu zatím nedostal. „Ještě to neproběhlo, ani to momentálně není na programu dne. Mám hodně starostí a práce, aby se zvedla Slavia. Furt je co zlepšovat. Takže teď je to bez jelenů," usmívá se a dává si daleko skromnější úkol. „Potřeboval bych si chytit rybu."

Šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz Martin Kézr podobné choutky nemá. Kapra si nechá chytit v Třeboni. „Jsem jedním z posledních žijících Čechů, co jí kapra a rybí polévku. Tu si chystám sám," pochlubí se novinář.

V tomhle jsou s bývalým vynikajícím útočníkem zajedno. „Taky jí dělám sám a každému chutná. Rád se o ni podělím, neumím vařit jen pro sebe. Udělám jí kotel, tam musí stát lžíce, hodně jiker, mlíčí a opečené housky na másle. Jím to pak tři dny, leze mi to ušima," směje se. „I řízků ale uděláme haldy a pak rádi koukáme, jak ostatním chutná," dodává funkcionář Slavie. Kézr opět souhlasně přikyvuje. „Jím tu polévku k snídani, obědu i k večeři."

Bývalý vynaikající hokejový útočník Jaroslav Bednář hovoří o Jaromíru Jágrovi. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Novinář připomíná, že i hokejové menu je nyní v období Vánoc bohaté. „Pamatuji doby, kdy se nehrálo. Přitom z hlediska marketingu je to obrovská ztráta. Lidé mají chuť sledovat hokej, návštěvnost bývá největší. I hráči už si na ten režim zvykli," přesvědčuje.

Bednář souhlasí, že pro hráče je ideální, když zápasy frčí v rychlém sledu a nemusí se trénovat. „Když bylo čtrnáct dní volno, bylo těžké pak nohy rozjet. Navíc to ukrojí porci zápasů z února a března, i tam je to pak příjemnější," dodává bývalý vynikající útočník.

Reklama

  5 : 0 Kanada - Česko 5 : 0 50. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko