Hlavní obsah

Hokejový obránce Huttula přichází do Hradce Králové, zatím na zkoušku

Finský hokejový obránce Joona Huttula bude nově působit v extraligovém Hradci Králové. Východočeši angažovali pětadvacetiletého beka zatím na měsíční zkoušku, reagují tak na rozsáhlou marodku.

Foto: Mountfield HK

Nová posila Hradce Králové, finský bek Joona Huttula.

Článek

"Zdravotní problémy našich hráčů neberou konce, na což doplácí potažmo i Kolín. Snažili jsme se na trhu získat obránce, který může okamžitě naskočit do zápasového rytmu, což Joona splňuje. Jedná se o zkušeného obránce, který souhlasil s měsíční zkouškou," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček na klubovém webu.

V pátečním utkání proti Olomouci v sestavě Mountfieldu chyběli obránci Jérémie Blain, Filip Pavlík a Michael Gaspar. "Joona se dnes připojil k našemu týmu a pravděpodobně bude připraven na nedělní zápas," doplnil Kmoníček. V neděli se Východočeši představí v Mladé Boleslavi.

Huttula je odchovancem Kärpätu Oulu, nejvyšší finskou soutěž hrál vedle mateřského klubu i za tým SaiPa Lappeenranta. V minulé sezoně odehrál za SaiPu 52 zápasů, ve kterých vstřelil gól a přidal tři asistence.V aktuálním ročníku působil v druhé nejvyšší soutěži, za Ketteru Imatra ale odehrál jen čtyři utkání.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice