Hlavní obsah

Hokejový univerzál Benda zamířil z Chomutova do Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Hokejový univerzál Jan Benda, který hostoval z prvoligového Chomutova v pražské Slavii, dohraje sezonu v extralize, kde jej nově získala Mladá Boleslav. Poslední celek nejvyšší soutěže výměnou za osmatřicetiletého bývalého německého reprezentanta s českými předky uvolnil do Chomutova Roberta Schnabela, na něhož vlastnil práva pro extraligu. Uvedly to oficiální stránky chomutovského klubu.

Článek

"Do play off potřebujeme defenzivního obránce, který umí přitvrdit v osobních soubojích a má respekt u soupeřů. Proto jsme se rozhodli k výměně Bendy za Schnabela," řekl serveru generální manažer klubu Jaroslav Veverka.

Benda v dresu Chomutova v této sezoně získal na pozici obránce v 23 zápasech 11 bodů za tři branky a osm asistencí. Uplynulé dva měsíce hostoval ve Slavii, kde na pozici centra nasbíral v 17 utkáních šest bodů za tři trefy a stejný počet přihrávek.

V Mladé Boleslavi působil hokejový světoběžník už v sezoně 2008/09, pak se v uplynulém ročníku stal v dresu Plzně s 35 body nejproduktivnějším obráncem extraligy. V tuzemsku hrál také za Spartu, Litvínov a Zlín, v 373 zápasech v extralize nasbíral 223 bodů za 71 branek a 152 asistencí.

Chomutov vsadil místo Bendy na tvrdého obránce Schnabela, který po odchodu z Mladé Boleslavi strávil minulou sezonu ve Skalici a v tomto ročníku vypomáhal Slovanu Bratislava.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články