Hlavní obsah

Hokejový útočník Marha končí v Pardubicích

Hokejový útočník Josef Marha končí předčasně angažmá v Pardubicích. Klub se podle tiskové zprávy se sedmatřicetiletým centrem, který přišel v létě z Davosu, dohodl na rozvázání dvouleté smlouvy. Marha, který má údajně namířeno do Hradce Králové, dnes ještě nastoupil v utkání proti Třinci, ale od druhé třetiny seděl jen na lavičce.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Josef Marha (uprostřed)

Článek

"Další hráčovo angažmá není otázkou našeho klubu, musím ale podotknout, že nás znepokojily mediální výstupy o plánování dalšího angažmá hráče ještě v době platnosti jeho kontraktu v Pardubicích a to i s přihlédnutím k jeho startu v dnešním utkání proti Třinci," uvedl v tiskové zprávě generální manažer klubu Ondřej Šebek.

O Marhově možném odchodu informovala média ve čtvrtek. "Chci se ohradit proti interpretaci některých médií, že důvodem ukončení vzájemné spolupráce jsou finanční problémy našeho klubu. Toto rozhodnutí je stejně jako předchozí změny kádru reakcí na hráčovu výkonnost s ohledem na výši jeho kontraktu. Není tajemstvím, že Josef Marha byl druhým nejlépe placeným hráčem naší organizace, a v této souvislosti jsme očekávali od něj mnohem větší produktivitu," doplnil Šebek.

Marha, rodák z Havlíčkova Brodu, se do Česka vrátil v létě po 18 letech a ve 23 zápasech v české extralize si připsal dvě branky a čtyři asistence. Posledních 12 let strávil v Davosu, s kterým získal pět mistrovských titulů ve švýcarské lize. V Hradci Králové s hokejem začínal.

Reklama

Související témata: