Hlavní obsah

Hokejový Zlín plní dohodu. Obránce Gazda pomůže do Vánoc v extralize Českým Budějovicím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový Zlín uvolnil na měsíční hostování do Českých Budějovic obránce s reprezentačními zkušenostmi Daniela Gazdu. Pětadvacetiletý bek bude až do Vánoc působit v Motoru, který figuruje v extraligové tabulce na předposledním třináctém místě. Opačným směrem míří urostlý zadák Ondřej Kachyňa, který vypomůže v první lize Beranům ve snaze o návrat mezi elitu.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Gazda pomůže hokejistům Českých Budějovic

Článek

„Plníme tím dohodu, která řešila Gazdovo setrvání u nás po sestupu z extraligy. Víme, že Danielovy ambice jsou vyšší než nastupovat v první lize. S ohledem na nevydařený start do sezony jsme tohle rozhodnutí oddalovali. Teď jsme se ale na výměně s Českými Budějovicemi už domluvili," sdělil Jiří Marušák, jednatel a generální manažer PSG Berani Zlín.

Gazda odehrál v této sezoně za Zlín 21 zápasů s bilancí čtrnácti kanadských bodů za šest gólů a osm přihrávek. V hodnocení produktivity obránců je v první lize třetí. „Jsem rád, že klub dodržel dohodu a umožnil mi zase okusit extraligu. Věřím, že mně to pomůže zvýšit si výkonnost před důležitou druhou polovinou sezony," chystá se Gazda zabojovat s Berany v novém roce o postup.

Místo něj se v sestavě Zlína, který je aktuálně v první lize devátý, dočasně objeví čtyřiadvacetiletý Kachyňa, který v tomto ročníku nejvyšší soutěže naskočil do sedmnácti zápasů a připsal si jednu asistenci. Na podzim čtyřikrát oblékl také dres prvoligové Jihlavy.

Reklama

Související témata: