Hlavní obsah

Hororová třetina a fiasko. Nakřápli jsme si pocit z celé sezony, řekl Pešán po kolapsu v závěru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tahle ztráta v boji o elitní čtyřku bude Bílé Tygry hodně bolet. Po druhé třetině Liberec vedl nad Vítkovicemi 3:0, jenže prohrál v prodloužení 3:4. Přitom ještě dvě minuty před koncem o gól vedl a měl výhodu přesilové hry. „Nakřápli jsme si pocit z celé sezony,“ připustil kouč Severočechů Filip Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC VÍtkovice Ridera 3:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

49. kolo: Liberec - Vítkovice

Možná ještě dlouho budou liberečtí hráči kroutit hlavou a nechápat, jakým způsobem skvěle rozehraný zápas s Vítkovicemi trestuhodně ztratili. Po dvou třetinách vedli 3:0 a ještě v čase 57:37 3:2 a navíc měli před sebou dlouhou přesilovou hru, když Vítkovice pykaly za příliš mnoho hráčů na ledě. Jenže místo pojištění náskoku ho Severočeši promrhali.

Jak? V útočné třetině se srazil Jakub Rychlovský s Martinem Faško-Rudášem. Oslabení hosté ujeli do brejku tři na jednoho a se štěstím vyrovnali na 3:3. „Fašo to vzal na střed, bek ho tam shodil na zem a Fašo mně vlítl pod nohy. Jeli tři na dva, Hreny (Hrenák) to parádně chytil a útočník to vzal a ještě mu to o kalhoty zpoza branky hodil zpátky. Puk byl asi dva centimetry za brankovou čarou,“ popsal osudový moment Jakub Rychlovský.

Takovou prohru těžce kousal, očividně ho notně žrala. „Fiasko a katastrofa. Musíme k sobě začít být upřímní, začít si to říkat do očí, jinak budeme mít brzo dovolenou. Jsou tam pořád chyby, který si dokola říkáme, to je už neakceptovatelné,“ kritizoval český reprezentant tým za třetí třetinu. „Ta byla hororová,“ souhlasil Oscar Flynn.

Výkon v poslední dvacetiminutovce i fanoušci ocenili pískotem, což je na severu Čech poměrně vzácný jev. „Jiné slovo než fiasko asi taky nemám… Takhle bohorovně nastoupit do třetí třetiny, za tak velmi dobrého stavu, je něco, co nám může celou sezonu pokazit,“ kritizoval kouč Liberce Filip Pešán.

Vítkovice snížily na 1:3 hned po dvaceti vteřinách hry a už předtím měly velkou šanci. „Příprava na třetí třetinu byla důrazná, první střídání jsme odehráli opravdu dětinsky, bohorovně a byli jsme zaslouženě potrestaní. Tahle situace nastavila ráz celé třetiny. Zbytečný faul a jejich vyrovnávací gól při naší přesilovce byl jen dokreslením toho šíleného dění ve třetí části,“ láteřil Pešán. Hosté se dostali na dostřel v přesilové hře ve 48. minutě, 94 vteřin před koncem srovnali na 3:3 a druhý bod urvali v 64. minutě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Vítkovice 3:3 (59. Chlán)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Spoustu věcí jsme si řekli hned po zápase a spoustu věcí si kluci teď musí říci mezi sebou. Trenéři nejsou od toho, aby hráče vedli jako loutky, ale od toho, aby hráčům byli k ruce, nastavovali nějaké věci. Samozřejmě že výsledek padá i na naši hlavu, speciálně na mou, jednoznačně. Na druhou stranu teď přichází prostor pro naše lídry, aby tým převzali a všechno potřebné si mezi sebou vyříkali,“ naznačil Pešán. „Určitě je to k zamyšlení,“ hlesl Flynn.

Tři kola před koncem základní části se tak bílým šelmám po kolapsu a ztrátě dvou bodů vzdálila šance na elitní čtyřku. Na čtvrtou Kometu nyní ztrácí pět bodů. „Třetí třetina byla z naší strany šílená, na druhou stranu, uhráli jsme doma bod, což není tragédie. Máme stále zápasy základní části, plus předkolo play off. Naše sezona pořád může být dobrá. Ale teď to bolí,“ uzavřel Pešán smutně.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec