Hlavní obsah

Hra Třince? Není ošklivá, ale účelná! říká legenda. Oceláři stále mohou atakovat letitý rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak blízko a přitom tak daleko. Hokejisté Třince stále mohou žhavit ambice o překonání více než dvacet let starého rekordu Vsetína, kterému se v letech 1994/95-1998/99 povedlo získat hned pět mistrovských titulů v české nejvyšší soutěži v řadě. Oceláři loni zkompletovali hattrick, před letošním rozhodujícím semifinálovým soubojem proti Pardubicím tak mohou motivaci nasát i právě z této úctyhodné mety. „Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly,“ uvědomuje si host hokejového pořadu Příklep na Sport.cz Jan Srdínko, jenž byl nedílnou součástí legendárního vsetínského mužstva.

Série Vsetína ohrožena? Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Slavná éra vsetínského hokeje zapsala první zlatý úspěch v letech 1994/95, načež se i v dalších sezonách bouřlivě slavilo. Výsledkem bylo hned historicky nejvíc titulů, a sice šest, přičemž valašský celek získal hned pět z nich v řadě. Na partu kolem Jiřího Dopity, Romana Čechmánka či Jana Srdínka se vzpomíná dodnes.

„Týmy jsou dnes nabité a soutěž se zkvalitnila. Uvidí se, jestli se rekord otřese v základech. Já se toho nebojím. Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly," říká bývalý hokejový obránce Srdínko. „Hokej Třince mě baví. Líbí se mi, přál bych jim to. Zároveň si myslím, že těch 5 titulů je strašně daleko," přemítá hokejový expert Sport.cz Jan Škvor.

Příklep s legendárním vsetínským obráncem Janem SrdínkemVideo: Sport.cz

Nejblíže k překonání či dorovnání rekordu jsou právě hokejisté Třince, kteří letos atakují čtvrtý po sobě jdoucí triumf. Ještě před finálovou sérií ale musí v semifinále vyřadit hvězdami nabité Pardubice, které odvrátily hrozbu konce sezony a na domácí kluziště si odvezly stav 3:3. „Nikdo nemůže mít nic za definitivní a odhadovat, jak to dopadne," konstatuje hokejový redaktor Sport.cz Jan Škvor.

Třinec přitom po základní části skončil až na 6. místě, přesto je už jen jeden krok od pátého finále v řadě. „Mají obrovskou kvalitu. Ukázalo se to proti Spartě, kde to byly nádherné zápasy. Umí přehodnotit priority, individuální statistiky, a jde jim čistě o týmovost. A to je právě play off, díky tomu je Třinec úspěšný," vysvětluje benešovský rodák Srdínko.

Oceláři jsou ve srovnání se základní části jako den a noc. „Je vidět jejich síla. Jejich lídři skákají do střel a hrají nesmírně obětavě. Dobře se na to kouká," užívá si dvojnásobný mistr slovenské nejvyšší soutěže. „Nesouhlasím s tím, že je to ošklivý hokej. Ne! Hrají účelně a to jim přináší ovoce," reaguje bývalý bek na některé výroky expertů, dle kterých Třinec nehraje pohledný hokej.

Z mizérie k titulu v Chance lize. Průvan Zlínu prospěl. Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Vyrovnaná semifinálová série s Pardubicemi baví nejen hokejové příznivce Ocelářů. „Tahle série musí bavit každého hokejového fanouška, pokud zrovna nefandí Pardubicím nebo Třinci a nenabíhá mu několik infarktů," říká s úsměvem Škvor. Rozhodující semifinálový zápas proběhne na ledě Dynama v pátek 14. dubna.

Reklama