Hlavní obsah

Hradec si smlsnul na posledním týmu a pronásleduje lídra, Litvínov ukončil mizérii v prodloužení

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova ukončili sérii pěti porážek v řadě a v nedělní dohrávce 45. kola Tipsport extraligy vyhráli nad Energií Karlovy Vary 4:3 v prodloužení. Na programu byly i tři duely 50. kola. Vítkovice na domácím ledě vyhrály nad Pardubicemi 4:1, Liberec dovedl duel s Mladou Boleslaví za stavu 3:3 do prodloužení, kde o jeho výhře rozhodl Birner. Hradec Králové bez problémů vyhrál nad posledním Zlínem 4:0 a na vedoucí Třinec ztrácí čtyři body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z gólu, zleva František Gerhát, Pawel Zygmunt a Aaron Irving.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Litvínova zdolali v podkrušnohorském derby Karlovy Vary po obratu 4:3 v prodloužení, ukončili sérii pěti porážek a bodově se na dvanáctou Energii dotáhli. V čase 62:04 rozhodl obránce Marek Hrbas. Oba celky se vzdálily čtrnáctému Kladnu v boji o únik baráži na rozdíl devíti bodů.

Vítkovické výhře nad Pardubicemi 4:1 velel ruský obránce Alexej Solovjov, jenž si připsal tři kanadské body za gól a dvě asistence, dvě branky pak vstřelil útočník Jan Hruška. Domácí naplno bodovali po pěti zápasech, naopak pardubická šňůra bez plného bodového zisku čítá pět utkání.

Liberec porazil na svém ledě Mladou Boleslav 4:3 po prodloužení. Bílí Tygři tak navázali na páteční výhru s Kladnem a v tabulce se posunuli na sedmou příčku. Naopak Bruslaři neuspěli podruhé za sebou a počtvrté z posledních pěti utkání. V tabulce jsou tak Středočeši až devátí.

Liberec v utkání dvakrát vedl, hosté ale dokázali vyrovnat. V prodloužení v čase 63:30 vystřelil domácím bod navíc útočník Michal Birner.

Hradec Králové na domácím ledě potvrdil roli favorita v duelu s beznadějně posledním Zlínem. Mountfield už do první přestávky vstřelil dvě branky, stejnou porci si hráči východočeského týmu schovali do závěrečné dvacetiminutovky. Berani neměli nárok a nejspíš je může těšit pouze fakt, že neodjíždějí domů s větším přídělem branek. Hradec je v aktuální extraligové tabulce druhý, na Oceláře ztrácí čtyři body.

Hokejová Tipsport extraliga - dohrávka 45. kola:
Litvínov - Karlovy Vary 4:3 v prodloužení
Branky: 25. Estephan, 33. Fronk, 54. Zygmunt, 63. Hrbas - 2. a 18. Flek, 46. Vondráček.
50. kolo:
Liberec - Mladá Boleslav 4:3 v prodloužení
Branky: 10. Ordoš, 20. Zachar, 33. Filippi, 64. Birner - 5. Fillman, 26. Kotala, 44. Lunter
Vítkovice - Pardubice 4:1
Branka: 13. a 60. Hruška, 27. Marosz, 32. Solovjev - 51. Zdráhal
Hradec Králové - Zlín 4:0
Branky: 3. Orsava, 14. Smoleňák, 56. McCormack, 59. Perret.

Reklama