Hlavní obsah

Hradecká trojice je po dopingovém trestu zpět. Nezvyk, ale bylo to super, líčí Klíma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po desetiměsíčním trestu za doping jsou zpět. Útočník Kevin Klíma s obráncem Graeme McCormackem poprvé nastoupili za Hradec Králové, třetí z pozitivně testovaných Martin Štohanzl odehrál už dvě utkání v první lize za partnerský Kolín. První dva jmenovaní přispěli Mountfieldu ke dvěma bodům z přestřelky na ledě Litvínova 6:5 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Hradec Králové, Klíma a McCormack poprvé po dopingovém trestu na leděVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Návrat pro Kevina Klímu byl opravdu speciální. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky totiž v srpnu společně s dvojčetem Kellym vzdal hold svému zesnulému otci Petrovi. Do exhibice nastoupit mohl, poslední soutěžní utkání však odehrál 28. dubna. Celá trojice totiž měla pozastavenou činnost na deset měsíců po pozitivním testu na zakázané látky, které se jim do těla dostaly z kontaminovaného výživového doplňku.

Po celou dobu trénovali individuálně, až poslední dva týdny po vynesení verdiktu s týmem. „Cítíme se dobře. Trénovali jsme teď dlouho. I pět na pět. Ale určitě je ten hokej v zápase mnohem rychlejší. Musíme si trochu zvyknout,“ připustil pro ČTK Klíma.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. Mountfield HK 5:6 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V utkání na litvínovském ledě zamířil do třetího útoku k Pavlíkovi a Jerglovi, McCormack hrál ve třetí obraně s Kalinou. Oba navrátilci dostali důvěru i v prodloužení. „To je paráda,“ pochvaloval si.

Po vítězném utkání byl samozřejmě spokojený. „Bylo to super. Už jsme byli všichni tři natěšení, že jsme zpátky. Doufám, že začneme vyhrávat a postoupíme daleko v play off,“ prohlásil Klíma.

Duel si však Východočeši výrazně zkomplikovali. Promrhali totiž vedení 5:1. „Dvě třetiny jsme zvládli výborně, byli jsme aktivní. Ale pak jsme se moc zatáhli,“ hodnotil hradecký asistent trenéra Tomáš Hamara.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Hradec Králové, zákrok ZajíčkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Vervu navíc za stavu 4:5 fantastickým zákrokem podržel Šimon Zajíček, jenž betonem vychytal osamoceného Miškáře, a hosté se postupně dotahovali. „Vrátili se do zápasu třemi góly z přesilovek a zaslouženě vyrovnali. Ale velký respekt klukům za prodloužení. Hodnotíme duel kladně a jsme hrozně rádi za dva body, protože Litvínov doma body neztrácí,“ uzavřel Hamara.

Reklama