Hlavní obsah

Hruškův útok si smlsnul na Varech. Sedí nám to a více si dovolíme, libuje si dvougólový Krenželok

Slušnou formu ukazují před blížícím se play off hokejisté Vítkovic. Ve velké pohodě se ukazuje především první útok, vedený Janem Hruškou. Zkušený centr se na výhře 5:2 nad Karlovými Vary podílel stejně jako jeho parťák Dominik Lakatoš gólem a třemi asistencemi. Dvakrát se trefil kapitán Lukáš Krenželok.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu. Zleva Jan Schleiss, autor branky Jan Hruška a Petr Fridrich. Ilustrační foto.

Článek

„Děláme body, sedí nám to. Více si dovolíme a hrajeme konečně i hokej, každý si nějakou tu šanci vytvoří. Dominik udělal nějaké body, to je dobře, je mladý, potřebuje to. I mě tam něco spadlo," liboval si Krenželok, který se do prvního útoku Vítkovic posunul po debaklu 1:7 v Třinci a v dalších sedmi zápasech si připsal sedm bodů za pět gólů a dvě přihrávky.

Proti Karlovým Varům otevřel i uzavřel střelecký účet Vítkovic. „V první třetině jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Ve druhé to bylo ale najednou takové kostrbaté a vyústilo to v inkasovaný gól v naší přesilovce," poukázal Krenželok na moment, kdy domácím ujel Jiří Černoch a na necelé dvě minuty lehce zvedl karlovarské sebevědomí. „Věděli jsme, že číhají na přihrávky, přesto jsme chybovali. Naštěstí vzápětí Dominik (Lakatoš) taky ujel a uklidnil nás," popsal Krenželok.

„Ten čtvrtý gól nás zase poslal dolů," přiznal střelec obou gólů hostujícího týmu Černoch. „Nicméně rozhodující byla naše mizerná první třetina. Když prohráváte 0:3 s týmem, který je v pohodě, těžko se to dohání," upozornil Černoch.

Do začátku play off zbývá šest zápasů a možnost, že se aktuálně desáté Vítkovice a osmé Karlovy Vary znovu potkají, není malá. „Studijního materiálu pro tuto možnost si odvážíme dost. Hlavně z první třetiny," nastínil trenér Varů Tomáš Mariška. „Uvidíme, jak to dopadne. Ještě je šest zápasů, se kterých se budeme se snažit vydolovat co nejvíce bodů. A jaký soupeř přijde, přes toho se se budeme snažit přejít dál," dodal Mariška.

„Pořád na nás můžou vyjít skoro všichni, co jsou nad námi. Takže je předčasné přemýšlet o tom, kdo by byl lepší. Snad jen Pardubice raději ne," smál se brankář Miroslav Svoboda. „Ta možnost, že narazíme v předkole na Karlovy Vary tu je a je dobře, že jsme si proti nim ukázali, že doma umíme zabrat a že se odsud budou soupeřům výhry těžko odvážet," přidal se Dominik Lakatoš.

Reklama

Související témata: