Hlavní obsah

Indiáni našli zbraň na Rideru! Udeřili v přesilovkách

Plzeň

Podruhé během pěti dnů porazili plzeňští hokejisté soka z Vítkovic 3:2. V duelu 25. extraligového kola sice až v prodloužení, znovu ale díky početním výhodám. Ve středu Západočeši využili dvě, v neděli dokonce tři!

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Strkanice mezi hoekjisty během extraligového utkání mezi Plzní a Vítkovicemi.

Článek

Ridera v úvodu nakročila k tomu, aby na západě Čech po pěti letech vyhrála v základní hrací době. Zásluhou Krenželoka šla do vedení, jenže pak ji srazila nedisciplinovanost. Plzeň proměnila v gól dvě přesilovky během tří minut, obě navíc využila už do třiceti sekund. „Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb a naštěstí skórovali ze dvou početních výhod," hodnotil trenér Škody Miloš Říha.

Za stavu 2:1 mohli domácí definitivně rozhodnout. Před druhou sirénou totiž vítkovický kapitán Roman Polák psychicky neunesl hit od Bulíře, dvakrát se po něm ohnal a poté se sápal na rozhodčí. Za to vyfasoval hned šest trestných minut. „Jeho reakce byla nepřiměřená, emoce by si měl pohlídat. Všechny fauly byly písknuty správně, nicméně zákrok na našeho kapitána nebyl vůbec potrestán," poznamenal asistent hostujícího kouče Radek Philipp s tím, že pokud by nebyl na mantinel sražen zrovna Polák, ale hráč drobnější postavy, pravděpodobně by skončil v nemocnici.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Gustaf Thorell (Švéd.) z Plzně, brankář Vítkovic Aleš Stezka

Jenže Plzeň nevyužila šestiminutovou přesilovku, z níž navíc devadesát vteřin hrála pět na tři. A Vítkovice trestaly, v 58. minutě srovnal dělovkou od modré čáry Koch. „Bodu si vážíme. Hráli jsme devět oslabení, výsledek mohl být horší," míní Philipp. Domácí sice v početních výhodách duel v základní hrací době nerozsekli, ale bonusový bod v prodloužení si zařídili při hře čtyři na tři díky ráně Bulíře. „Vítkovice jsou díky návratu Dominika Lakatoše o mnoho silnější. Všechny týmy s nimi budou mít problém," připomněl plzeňský gólman Miroslav Svoboda, který v Ostravě strávil dvě předchozí sezony.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice