Hlavní obsah

Infekce mu znehybněla ruku, teď je reprezentant zpět. Bylo to na palici, přiznal Vitásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skončila mu nejistá cesta peklem. Zatímco režisér Quentin Tarantino natočil film Osm hrozných, český hokejový reprezentant Ondřej Vitásek by mohl sepsat příběh Osm hrozných měsíců. Obránce Bílých Tygrů se po téměř tři čtvrtě roku dlouhém utrpení způsobeném vážnými problémy s ramenem vrátil na led. "Vyhlídky nebyly dobré," přiznal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Vitásek během tréninku hokejové reprezentace v rámci přípravy na ZOH 2018 v Pchjongčchangu.

Článek

V přípravném zápase sice s Libercem prohrál na ledě Mladé Boleslavi 1:3, z osobního hlediska však zažil velký triumf. „Zápas jsem si užíval. Cesta zpátky pro mě byla hrozně dlouhá, návrat byl často až v nedohlednu. O to sladší pro mě bylo, že jsem mohl nastoupit. Nepopsatelný pocit," přiznal pro klubový web Vitásek. V jednu chvíli se 31letý obránce dokonce obával i konce úspěšné kariéry.

„Vyhlídky nebyly dobré. Celé to období pro mě bylo trošku na palici, bylo to hodně složité i po psychické stránce. Když jsem dnes byl na ledě a poprvé skočil do střídání, byl to skvělý pocit," přiznal rodák z Prostějova, který před šesti lety s libereckými hokejisty slavil historický mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Forman ze Sparty Praha a Ondřej Vitásek z Liberce během šestého utkání semifinále play off Tipsport extraligy.

Před vytouženým comebackem naposledy za Bílé Tygry nastoupil na začátku ledna, pak se však ozval ramenní kloub, který napadla infekce. Musel na operaci, antibiotika nezabírala. „Na čtvrt roku mi v podstatě ochrnula ruka, nešlo s ní hýbat, bylo mi hrozně. Z odběrů vyšlo najevo, že mám vysoké CRP, volali mi z nemocnice, ať okamžitě přijedu, že hrozí vážnější problémy. Podstoupil jsem operaci a začal bojovat," citoval účastníka olympijských her isport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Ondřej Vitásek.

Do léčby musel investovat i vlastní finance. „Šlo mi o kariéru a došlo to do stadia, kdy jsem musel použít všechny možnosti, které byly k mání, i prostředky, které jsem měl. Díky tomu jsem se mohl tady v Boleslavi ocitnout na ledě. Kdybych využil jen klasické cesty léčení, určitě bych tu teď před vámi nestál. To je můj názor. Bohužel, stálo mě to hodně úsilí i peněz, ale vyplatilo se to. Šlo jednoznačně o správné rozhodnutí," poznamenal Vitásek po přípravném utkání, ve kterém Severočeši v přípravě i podruhé padli výsledkem 1:3.

„Výsledek je samozřejmě kaňka," uznává Vitásek. „Musíme makat, abychom se zvedli. Dva zápasy, dvě prohry... To není dobrý začátek. Tohle utkání nám zase otevřelo oči, jsou věci, které musíme zlepšit," uzavřel. Ve čtvrtek Bílí Tygři hrají s Energií Karlovy Vary.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.