Hlavní obsah

Irgl sám odpálil přestupovou bombu. Vicemistra světa ale Hanáci nepustili

Olomouc
Aktualizováno

Doslova pár hodin před půlnočním uzavřením hráčského trhu v hokejové extralize odpálil sám olomoucký útočník Zbyněk Irgl přestupovou bombu. Prozradil, že se chce po třinácti letech vrátit do Vítkovic. Hanácký klub se však postavil proti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zkušený útočník Zbyněk Irgl se chtěl vrátit do Vítkovic. Olomouc ho ale nepustí.

Článek

Zamýšlený návrat Irgla do ostravského klubu těsně před půlnočním uzávěrkou přestupů zhatila neochota Olomouce svého klíčového hráče pustit. „Intenzivně jsme jednali s generálním manažer olomouckého klubu Erikem Fürstem. Naše vzájemná dohoda byla taková, že po pátečním kole padne finální rozhodnutí, zda umožní Irglův návrat k nám Bohužel před desátou hodinou večerní jsem dostal z Olomouce zprávu, že Irgla nepustí, i když sám hráč tomu byl nakloněný. Je nám to líto, ale boj o záchranu budeme muset zvládnout i bez Zbyňka," prohlásil šéf vítkovického klubu Aleš Pavlík.

„Ve hře to bylo, šlo by ale pro nás o obrovské oslabení," přiznal trenér a majitel klubu Jan Tomajko. Irgl uvedl, že ho s nabídkou oslovil majitel Vítkovic Aleš Pavlík a on kývl. „Řekl jsem mu, Aldo dívej se, jsem hráč Olomouce, jestli se domluvíte, tak rád pomůžu. Na druhé straně, tady se to strašně těžko opouští, mám to tu moc rád. Ve Vítkovicích jsem ale vyrostl, nejsou mi lhostejné, a rozhodně bych si nepřál, aby z extraligy sestoupily. Nebylo to ale v mých rukou. Je to věc manažerů," podotkl osmatřicetiletý držitel stříbra z MS 2006.

V pátek večer Irgl s bilancí 1+1 pomohl Hanákům udolat Zlín a dotáhnout se bodově na devátý celek tabulky. Po zápase se s olomouckými fanoušky přímo na ledě už i rozloučil. Ale předčasně...

Se 33 kanadskými body Irgl vládne v Olomouci týmové produktivitě, se čtrnácti góly je jejím druhým nejlepším střelcem. Dres mateřských Vítkovic oblékal naposledy v sezoně 2006/2007, pak okusil zahraniční hokejové angažmá. Při návratu domů zamířil do Třince, čímž naštval spoustu vítkovických fanoušků. Druhou sportovní mízu našel v Olomouci.

Přichází Kanaďan s maďarským pasem

Defenzivu hokejistů extraligových Vítkovic nakonec vyztužil v poslední den přestupů Kanaďan s maďarským pasem Jesse Dudas z Miškovce. Ostravanům vypomůže i slovenský útočník Peter Šišovský z Detvy.

Dudasovi patřila v roce 2006 při draftu 159. pozice, z níž po něm sáhl Columbus. Do NHL se však nikdy neprosadil a od roku 2014 působí v Evropě. V této sezoně zaznamenal ve 34 zápasech slovenské extraligy, v níž maďarský klub působí, 19 bodů za pět gólů a 14 nahrávek.

Osmadvacetiletý Šišovský si v 31 zápasech připsal 34 bodů za 13 gólů a 21 asistencí. Bývalý hráč Martinu, Trenčína, Piešťan a Zvolenu má na kontě ve slovenské nejvyšší soutěži celkem 465 zápasů a 217 bodů za 98 branek a 119 asistencí.

Reklama